Căutare Live

Negresă cu cremă de ciocolată, un desert pe gustul tuturor

Negresa, un desert simplu, îndrăgit atât de cei care îl prepară, cât și de cei care care îl savurează, combinată cu cremă de ciocolată și fructe de pădure, este un deliciu garantat.

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 120 ml lapte bătut
  • 65 g făină
  • 60 g zahăr
  • 60 g unt
  • 20 g cacao
  • 1 ou
  • 1/2 linguriță bicarbonat de sodiu
  • Pentru cremă:
  • 400 g ciocolată neagră
  • 400 ml frișcă lichidă
  • 100 g zahăr pudră
  • 50 g alune
  • 38 ml esență de vanilie
  • 1 lămâie
  • sare
  • fructe de pădure
  • flori comestibile

Mod de preparare

Preparare blat

Se amestecă untul cu zahărul până devine o pastă omogenă.

Se adaugă oul.

Într-un bol, se amestecă făina cu cacaua, sarea și bicarbonatul de sodiu.

Apoi se combina continutul celor douăboluri, se adauga alunele și se porționează compoziția în forme de brioșe.

Se dau formele la cuptor pentru 20-25 de minute, la 180 de grade.

Preparare cremă

Se topește ciocolata la bain marie, apoi, când se răcește se amestecă cu frișca batută.

Crema se așază cu un poshe peste blaturile de negresă.

Se decorează cu zmeură, mure, coajă rasă de lămâie și flori comestibile.

Supă din fructe de mare servită cu baghetă crocantă... Tigaie picantă, un preparat cu multă carne și legume...
Ultimele știri
x