Leurda este alimentul-minune pe care trebuie să-l consumi în fiecare zi de primăvară ca să ai o sănătate de fier.
Iar macroul este unul dintre cele mai căutate sortimente de pește, foarte sănătos, cu un conținut bogat în acizi grași omega 3, benefici organismului.
Uniți-le așadar într-u preparat savuros: macrou la cuptor în sos de roșii cu leurdă!
Ingrediente pentru macrou la cuptor în sos de roșii cu leurdă
- 4 buc. de pește macrou
- 100 ml ulei de floarea soarelui
- zeamă de lămâie
- sare
- piper
- Pentru sos:
- 1 ceapă
- 400 g roșii cuburi în suc de roșii
- 1 legatura leurdă
- cimbru
- oregano
- 2 foi dafin
- 1 linguriță zahăr
- 100 ml apă
- 1 lingură ulei
Mod de preparare macrou la cuptor în sos de roșii cu leurdă
Spălăm peștele, îl eviscerăm și-i îndepărtăm capul, coada și aripioarele.
Îl lăsăm la scurs, apoi presărăm peste el piper și sare și îl stropim cu zeamă de lămâie.
Într-o tavă unsă bine cu ulei așezăm peștele și o dăm la cuptor pentru 40 de minute, la 180 de grade.
Pentru sos de roșii, curățăm ceapa și o tocăm solzișori.
Punem uleiul intr-o tigaie la foc mediu, apoi adăugăm ceapa și o călim până se pătrunde bine.
Adăugăm roșiile, foile de dafin si apă si le lăsăm pe foc până se întrepătrund gusturile, adăugând și condimente.
Scoatem tava cu peștele din cuptor(dupa cele 40 de minute), scurgem o parte din si presărăm leurda tocată fin, peste el, apoi îl acoperim cu sosul de roșii.
Introducem din nou tava la cuptor pentru 15 minute, cât să-si lase leurda aroma ei, iar după stingerea focului, adaugăm pătrunjelul tocat.
Acest macrou la cuptor în sos de roșii cu leurdă, are un gust dulce-picant, tare bun!