Antena Căutare

Pădure - desert cu multă ciocolată și fructe

Ingrediente

  • Pentru copac de ciocolată:
  • 200 g ciocolată
  • 5 g cacao neagră
  • 5 g pudră de ceai matcha
  • Pentru buretele de pandispan
  • 190 ml lapte
  • 110 ml ulei de floarea soarelui
  • 105 g albuș de ou
  • 20 g de gălbenuș
  • 190 g zahăr
  • 105 g făină 00
  • 8 g praf de copt
  • 3 g sare
  • 1 plic de zahăr vaniliat
  • 10 g pudră de ceai matcha(pentru pandișpanul verde)
  • Pentru cremoso de ciocolată
  • 225 ml frișcă 35 %grăsime
  • 75 ml lapte
  • 90 g gălbenuș de ou
  • 60 g zahăr
  • 135 gr cicocolată fondantă amăruie
  • 5 g foi de gelatină
  • 100 g frișcă bătută
  • Pentru crumble de cicolată
  • 100 g unt rece cubulețe
  • 100 g zahăr
  • 100 g făină albă 00
  • 50 g cacao amăruie
  • Gem afine
  • 200 g afine proaspete sau congelate
  • 80 g zahăr
  • Pentru a compune farfuria
  • 80 g iaurt grecesc
  • micro plante, germeni, mentă proaspătă, flori comestibile colorate
  • cuburi de gheață
  • decor ciupercuțe de bezea, opțional

Mod de preparare

CREMOSO DE CIOCOLATĂ
Se ametecă toate lichidele și se pun la fiert într-o crăticioară.
Gelatina se pune la hidratat în apă rece.
Se amestecă gălbenușul cu zahărul pentru a forma o cremă.
Ciocolata se mărunțește cu un cuțtit.
Cănd încep să fiarbă lichidele, le turnăm peste crema de ou amestecând continuu cu un tel, apoi transferăm vasul cu compoziția pe foc și o fierbem până ajunge la temperatura de 83 grade.
Amestecăm crema cu cicolată mărunțită, adăugăm gelatina hidratată și topită, omogrnizăm bine compoziția, apoia încorporăm frișca bătută.
Intindem pe o tava cu o spcompoziția într-o tavă și o acoperim cu folie alimentară, apoi o dăm la congelator să se răcească mai repede.
COPAC DE CIOCOLATĂ
Maruntim cicolata cu cutitul si o punem intr-o craticiara la bain marin sa se topeasca.
Taiem fasiute de hartie de copt .
Pregatim un bol mare cu apa si multa gheata
Cu o spatula intindem cicolata pe hartia de copt si formam un cilindru apoi o bagam in apa cu gheata si modelam repede trunchiul de copac .
Cu un con din hartie de copt unde am pus cicolata formam ramurile de copac . lasam copacul pt cateva minute in apa .
Realizam toti copacii , ii tamponam de apa si ii punem pe hartie de bucatarie . bagam la frigider
Cand montam farfuria scoatem copacii din frigider si presaram cu cacao si ceai matcha .
GEM DE AFINE
Amestecam afinele cu zahărul și le punem la fiert pentru 10 minute, apoi le lăsăm să se răcească.
CRUMBLE DE CICOLATĂ
Ametecăm toate ingredientele pentru a forma un aluat sfărâmicios, îl întindem într-o tavă dăm la cuptor lași îl coacem la 180 grade pentru 8-10 minute, apoi îl răcim repede și îl mărunțim cu o spatulă.
PANDIȘPAN LA MICROUNDE
Batem albușurile cu mixerul .
Trecem prin blender restul ingredientelor, apoi le amestecăm ușor cu albușurile bătute și turnăm câte 40 g din compoziție, în pahare de plastic.
Le dăm la microunde la putere maximă pentru 40-50 secunde.
PANDISPAN VERDE
Amestecăm pudra de ceai matcha cu compoziția și o turnăm în pahare apoi le dăm la microunde ca mai sus.
ASAMBLARE FARFURIE
Presărăm puțin crumble în farfurie, creăm un spațiu în centru și punem acolo o lingură din gemul de afine.
Deasupra punem o lingură de iaurt grecesc și formăm un inel de cremos de cicolată.
Adăugăm tunchiul de copac, completăm cu crumble și adăugăm din bucățele de pandișpan verde și galben.
Adăugăm germeni de plante, frunzulițe de mentă, florile comestibile și ciupercuțele de bezea

File din biban de mare cu piure de ceapă și parmezan... Macarons...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x