Ingrediente
- 250 g căpșuni
- 150 g zahăr
- 2-3 plicuri zahăr vanilat
- 500 ml smântână pentru frișcă
- 150 ml lapte
- 15 g gelatină
- esență de vanilie
Mod de preparare
Nimic nu se compară cu aroma căpșunilor, indiferent de preparatul în care își fac loc!
Puneți căpsunile pe foc impreună cu 50 g zahăr și lăsați-le să fiarbă 5-6 minute, apoi treceți-le prin sită.
Puneți gelatina la hidratat în laptele rece.
Încălziti smântâna și dizolvați restul de zahăr in ea. Adăugați și zahărul vanilat și un praf de sare, pentru accentuarea gustului.
Diluați gelatina pe baie de aburi și amestecați-o imediat cu smântâna călduță, apoi adăugați esența și căpșunile trecute prin sită, omogenizați amestecul și turnați-l în forme.
Dați formele la frigider pentru o oră, apoi puteți răsturna panna cotta pe platou și o ornați după imaginație, cu frunze de mentă, căpșuni sau jeleu de căpșuni, chiar și cu dulceață.
Să vă fie de folos!
Vei fi ales regele grătarului! Bombe de bacon delicios, pentru bucătarul pofticios! Sunt gata imediat!... Frittata și n-o să mai vrei altceva! Preparatul cu care îi vei cuceri pe toți instant!...