Fără doar şi poate, papanaşii reprezintă desertul preferat al românilor. Delicioşi şi uşor de pregătit, sunt soluţia perfectă pentru o masă fabuloasă.
INGREDIENTE:
500 g branza dulce
2 oua
100 g zahar
un varf de lingurita de sare
un sfert de lingurita bicarbonat de sodiu
200 g faina
dulceata dupa preferinte
smantana
MOD DE PREPARARE:
Se amestecă branza cu ouăle, bicarbonatul de sodiu, sarea şi zaharul, apoi se adaugă uşor faina. Se frământă până când aluatul se amestecă bine şi devine uniform. Se împarte compoziţia în părţi egale, în funcţie de cât de mari doriţi să iasă papanaşii. Se modelează nişte bile pe care le găuriţi în mijloc, apoi biluţe mai mici, pe care le punem deasupra.
Papanaşii se prăjesc la foc mic pentru aproximativ 2-3 minute pe fiecare parte. Se servesc cu dulceaţă de orice fel, în funcţie de preferinţe, şi smântână. Pofta bună!