Foarte gustos și de nerefuzat acest preparat ardelenesc: Papricaș de pui cu mămăliguță!
Ingrediente pentru papricaș de pui cu mămăliguță
- 400 g mălai
- 1 l apă
- 1 linguriță sare
- Piper
- boia dulce
- 1 legătură de pătrunjel
- 4 copane intregi
- 2 cepe mari, albe
- 100 ml ulei
- 2 linguri făină
- 200 ml suc de roșii
- 200 ml smântână de gătit
Mod de preparare papricaș de pui cu mămăliguță
Se spală copănele și se curăță, dacă e cazul, se desfac în 2 ca să fiarbă mai repede și se pun la prăjit, rumenindu-se pe toate părțile în uleiul incins.
Apoi se adaugă ceapa tocată fin, se lasă până devine sticloasă și se presară cam o linguriță de boia, sare și piper, dupa gust.
Se adaugă apă cât să fie carnea acoperită și se fierbe la foc mic, cam 30 minute.
Se amestecă într-un bol, făina cu sucul de roșii și smântâna de gătit, se mai adaugă apă să nu fie cocoloașe și când este fiartă carnea, se toarnă încet peste ea, amestecul rezultat.
Se lasă să fiarbă pentru un clocot, se potrivește gustul cu sare și se adaugă pătrunjelul tocat fin.
Se pune apa la fiert, pentru mamaligă și se adaugă sarea.
Se cerne mălaiul și se adaugă peste apa care fierbe, în ploaie, amestecând intens, până se îngroașă ca o budincă.
Se servește deliciosul papricaș de pui cu mămăliguță.
Plăcinta ciobanului - Shepard’s pie... Steak de vită cu garnitură de fasole verde...