Păstrăv în crustă de pesmet cu mujdei, mămăliguță și salsa de legume coapte, este combinația perfectă pentru iubitorii de pește.
Ingrediente
- Pentru preparare păstrăv:
- 800 g păstrăv
- sare
- piper
- mălai
- pesmet japonez
- ulei pentru prăjit
- Pentru mujdei:
- 3 căpățâni de usturoi românesc
- sare
- zahăr
- piper
- ulei
- smântână
- mărar verde
- Pentru mămăliguță:
- 2 l apă
- 800 g mălai
- sare
- un cub unt
- Pentru salsa de legume coapte:
- 1 ceapă galbene
- 4-5 ardei roșii
- 500 g roșii cherry
- ulei de măsline
- sare
- piper
Mod de preparare păstrăv în crustă de pesmet japonez cu mujdei, mămăliguță și salsa de legume coapte
Preparare păstrăv
Se filetează peștele și se porționează în bucăți uniforme care se asezonează cu sare și piper. Se amestecă pesmetul cu mălaiul, se trec bucățile de pește prin el, apoi se prăjesc în ulei încins.
Preparare mujdei
Se curăță usturoiul și se dă pe răzătoarea mică, apoi se amestecă cu 1-2 lingurițe de zahăr și cu sare. Se freacă picurând, treptat ulei, până devine cremos, apoi se adaugă smântână și mărar verde, tocat mărunt.
Preparare mămăliguță
Se prepară o mămăliguță clasică, punînd apa la fiert, apoi adăugând sare și mălaiul în ploaie. Se amestecă intens până când mălaiul este bine fiert, iar la final se adaugă puțin unt. Se răstoarnă mămăliguța într-o tavă întinsă, pentru a se putea porționa frumos după răcire.
Preparare salsa de legume coapte.
Se coc ardeii pe grill, apoi se curăță și se toacă în cuburi. Se toacă în cuburi roșiile și ceapa și se amestecă toate ingredientele, apoi se completează gustul cu sare, piper și ulei de măsline.
Se porționează mămăliguța și se așază pe farfurii, deasupra așezând bucăți de pește, apoi mujdei peste ele și salsa de legume alături.
După o așa farfurie gustoasă și sățioasă, altceva nu-ți vei mai dori!
Cod negru pane, cu sos alb și cartofi natur. O combinație perfectă pentru o masă copioasă... Saramură de crap cu mămăliguță. Una dintre rețetele preferate ale iubitorilor de pește....