Sunt cele mai simple și ușoare rețete de creme, cu ingrediente puține, la care putem adăuga aromele preferate și le putem îndulci după propriul gust.
Citește și: Ganache de ciocolată. Rețeta celei mai simple creme pentru torturi și prăjituri
Rețeta Cremă ganache de ciocolată – Ingrediente:
- 400 gr ciocolată de calitate
- 450 ml smântână pentru frișcă
- 1 praf de sare
Rețeta Cremă ganache de ciocolată – Preparare
Se pune smântâna pentru frișcă într-un vas, la fos încet. Se lasă să se încălzească până aproape de punctul de fierbere, sau atât cât să suporte degetul temperatura.
Se ridică vasul cu smântâna pentru frișcă de pe foc și se adaugă ciocolata ruptă în bucăți. Se amestecă continuu, folosind o spatulă, până când ciocolata este topită și crema omogenizată. Se adaugă un praf de sare pentru intensificarea gustului și se lasă crema să se răcească, apoi se dă la frigider pentru 30 de minute.
După acest interval, se scoate crema și se mixează până capătă cremozitate.
Sfaturi:
- Dacă folosiți ciocolată amăruie, folosiți smântână îndulcită, sau adăugați zahăr pudră, după gust!
- Nu mixați crema foarte mult pentru că se va întări și nu se va mai putea întinde frumos peste blaturile de prăjituri!
Citește și: Care sunt top 10 cele mai simple și delicioase rețete de post din categoria deserturilor
Rețeta Cremă de cacao cu unt – Ingrediente:
- 3 ouă
- 150 g zahăr
- 50 gr cacao
- 250 gr unt cu peste 80% grăsime
- 1 praf de sare
- esență de rom
Mod de preparare pentru Rețeta Cremă de cacao cu unt
Luăm două crăticioare de dimensiuni diferite, așa încât să intre una în cealaltă.
În crăticioara mare punem apă, atât căt să nu o atingă crăticioara mică. O punem pe foc.
În crăticioara mică amestecăm ouăle cu zahărul și un praf de sare până devin spumoase și zahărul se diluează.
Când apa din crăticioara mare începe să fiarbă, scufundăm crăticioara mică în ea și amestecăm continuu în compoziția de ouă timp de 7-8 minute, până capătă consistența unei smântâni.
Se scoate crăticioara mică din cea cu apă și se încorporează în compoziția de ouă, cacaua bine cernută și esența de rom, amestecând intens până la omogenizare. Se așază o folie de prospețime peste cremă, la contact cu aceasta și se lasă să se răcească.
Între timp, se scoate untul de la rece și se lasă la temperatura camerei.
Când compoziția de ouă cu cacao este bine răcită, se introduce mixerul în unt și se spumează, apoi se încorporează în el, treptat, compoziția de ouă și cacao.
Citește și: Trei rețete delicioase de desert cu ciocolată: Tort, Mascote și Trufe
Rețeta Cremă de mascarpone cu ciocolată albă – Ingrediente:
- 250 gr mascarpone
- 200 gr ciocolată albă
- 400 ml smântână pentru frișcă (35% grasime)
- esență de vanilie
- 1 praf de sare
Rețeta Cremă de mascarpone cu ciocolată albă – Preparare
Se procedează ca la crema ganache de ciocolată, încălzind mai întâi smântâna pentru frișcă, fără a o lăsa să atingă punctul de fierbere. Se ridică vasul de pe foc și se adaugă ciocolata albă ruptă în bucăți mici, esența de vanilie și un praf de sare. Se amestecă continuu până aceasta se topește și crema este omogenă. Se lasă la răcit, apoi se dă la frigider pentru cel puțin 30 de minute.
După ce se răcește bine, se introduce mixerul și se spumează crema, apoi se încorporează mascarponele.
Rețeta Cremă de lămâie – Ingrediente:
- 150 g zahar
- 1 ou mare
- 20 gr amidon, sau 50 gr făină
- 250 ml lapte
- coaja și zeama de la o lămâie potrivită
- 1 praf de sare
Rețeta Cremă de lămâie – Preparare
Într-o crăticioară se amestecă oul cu zaharul, un praf de sare și amidonul, sau făina. Se toarnă laptele ușor cald și se pune crăticioara la bain marie, ca si la crema de cacao cu unt.
Se amestecă continuu în compoziție, până se îngroașă ca o budincă și începe să fiarbă pe margini.
Se ridică de pe foc, se lasă să se tempereze ușor și se adaugă coaja de lămâie răzuită fin și zeama de lămâie.
Se acoperă cu folie alimentară, la contact cu crema și se lasă la răcit.
Untul moale, la temperatura camerei se spumează cu mixerul și se încorporează, treptat, crema de lămâie răcită.