Ideale pentru o aniversare, sau pentru orice sărbătoare, cele Trei rețete delicioase de desert cu ciocolată: Tort, mascotă și trufe au fost preparate de Marlena Botezatu, cunoscuta concurentă dintr-o ediție anterioară a emisiunii Chefi la cuțite.
Rețeta tort cu ciocolată și zmeură - Ingrediente:
- Blat:
- 4 ouă
- 100 gr zahăr
- 100 gr ciocolată
- 75 gr unt
- 1 praf de sare
- 1 linguriță zeamă de lămâie
- Jeleu de zmeură:
- 300 gr zmeură
- 100 gr zahăr
- 1 linguriță amidon
- Glazură:
- 200 gr ciocolată
- 250 ml smântână pentru frișcă
Rețeta tort cu ciocolată și zmeură - Preparare
Pentru blat se topește ciocolata împreună cu untul și se lasă la răcit. Apoi se adaugă gălbenușurile și se omogenizează. Albușurile se mixează spumă cu un praf de sare, apoi se adaugă, treptat, zahărul și zeama de lămâie. Bezeaua obținută se încorporează ușor în compoziția de ciocolată. Se întinde în două tăvi de 22 cm și se coc două blaturi în cuptorul preîncălzit, la 180 de grade, pentru 20-25 de minute.
Pentru jeleul de zmeură se fierbe zmeura cu zahărul până rezultă un sos consistent în care se adaugă puțin amidon pentru îngroșare. Sosul se trece prin sită și se întinde între cele două blaturi.
Pentru glazură se topește ciocolata în smântâna încălzită și se toarnă peste tort.
Rețeta Mascote de ciocolată - Ingrediente
- 300 gr ciocolată neagră
- 300 gr ciocolată roz
- 200 ml smântână
- stafide
- sirop de arțar
Rețeta Mascote de ciocolată - Preparare
Se topește ciocolata neagră și cu o pensulă, se ung cu ciocolata topită, interioarele a 4 forme de brioșe din silicon. Se dau la rece și se repetă procedeul de trei ori.
Ciocolata roz se topește în smântâna lichidă, încălzită și se adaugă stafide hidratate în sirop de arțar. Cu această compoziție se umplu coșulețele de ciocolată scoase din formele de brioșe.
Deasupra se glazurează cu ciocolată topită și se dau la frigisder până se întărește bine această glazură.
Rețeta de trufe cu coniac - Ingrediente:
- 300 g ciocolată neagră
- 2 linguri coniac
- 80 g făină de migdale
- 150 g smântână pentru frişcă
- cacao
Rețeta de trufe cu coniac - Preparare
Se topește ciocolata neagră în smântâna încălzită și se lasă la temperat. se adaugă făina de migdale și coniacul. Cu o linguriță se ia din compoziția răcită și se tăvălește prin cacao formând delicioasele trufe de ciocolată cu coniac.
O nebunie de deserturi cu ciocolată, pe care n-ai cum să le refuzi!
Jeleu de șampanie cu creveți, sau Creveți în aspic... Cea mai delicioasă și aromată Plăcintă cu mere și aluat pufos, din categoria rețetelor de post...