Live acumObservator 12
Prime Time 20:30Animatie: Neinfricata Mulan (SUA 1998)

Piept de rață cu orez roșu, sparanghel sote și coulis de mango

O adevărată explozie de culori și arome, într-un preparat de-a dreptul interesant pregătit în cadrul emisiunii culinare ”Chefi la cuțite”:Piept de rață cu orez roșu, sparanghel sote și coulis de mango!

Piept de rață cu orez roșu, sparanghel sote și coulis de mango

Chefi la cuțite

Carmen Grebenișan și Florin Ristei, participanți în sezonul trecut ”Asia Express”, alături Chef Sorin Bontea, au venit la ”Chefi la cuțite” cu un preparat complex și foarte frumos colorat, pentru a-i surprinde pe cei trei chefi cu explozia de gusturi și culori din farfurie.

Rețeta Piept de rață cu orez roșu, sparanghel sote și coulis de mango - Ingrediente:


  • 4 buc. piept de rață cu piele
  • 500 gr orez roșu
  • 200 gr unt
  • 500 gr sparanghel
  • 500 gr mango
  • cimbrișor
  • rozmarin
  • sare și piper
  • 5 gr anason stelat
  • 1 lingură zahăr
  • germeni de mazăre
  • panseluțe

Rețeta Piept de rață cu orez roșu, sparanghel sote și coulis de mango - Preparare

Preparare piept de rață

Pieptul de rață se masează cu ulei, se condimentează cu sare, piper cimbrișor și rozmarin și i se crestează pielea fără a o străpunge până la carne.

Se așază în tigaie, cu pielea în jos, pentru 5-6 minute. Se întoarce și se mai ține și pe partea cealaltă câteva minute. După ce s-a format grăsime, se mai intoarce de câteva ori, ungând din când în când carnea cu grăsimea din tigaie.

Preparare orez roșu.

Orezul bine spălat se pune la fiert în apă rece și se lasă aproximativ 30 de minute până se hidratează. Spre final de fierbere se asezonează cu sare și piper, dar și puțin unt, pentru cremozitate.

Citește și: Pachețele de primăvară în foi de orez cu sos dulce-picant

Preparare coulis de mango.

Se curăță mango, se taie în cuburi și se pune la fiert în puțină apă, cât să fie acoperit. Se adaugă zahăr și o steluță de anason. După fierbere, se scurge și se pasează în blender.

Preparare sparanghel sote.

Sparanghelul se blanșează în apă cu puțină zeamă de lămâie și puțin zahăr, apoi se scoate în apă rece cu gheață. Se scurge bine și se trage la tigaie în unt.

Foarte interesantă combinația de preparate din Rețeta Piept de rață cu orez roșu, sparanghel sote și coulis de mango, o explozie de gusturi și culori!

Video