Papilele tale vor dansa de fericire la așa ”Piept de rață cu piure de cartofi și sos de roșii”, un preparat simplu, cu iz țărănesc, ca la bunica acasă.
Ingrediente pentru Piept de rață cu piure de cartofi și sos de roșii
- Pentru preparare piept de rață:
- 1 kg piept de rață
- sare
- piper
- ulei de măsline
- Pentru piure de cartofi:
- 1 kg cartofi
- apă
- sare
- 100 g unt
- 200 ml smântână de gătit
- Pentru sos de roșii:
- 800 g roșii cuburi în sos de roșii
- 1 ceapă
- ulei + grăsime de la pieptul de rață
- 4-5 căței de usturoi
- cimbru
- piper
- un cub de unt
- ardei copți pentru servit
Mod de preparare Piept de rață cu piure de cartofi și sos de roșii
Preparare piept de rață
Se înlătură pielea de pe pietul de rață, se taie în bucăți mici și se prăjește în ulei încins, obținând niște jumări crocante. Pieptul de rață se porționează și se trage la tigaie în puțin ulei cu unt, asezonat cu sare și piper, apoi se continuă prepararea lui la cuptor.
Preparare piure de cartofi
Se curăță cartofii și se toacă în cuburi, apoi se fierb în apă cu sare. Se scurg, se pasează cu unt, se adaugă smântână și se trec prin sită pentru a deveni fin.
Preparare sos de roșii
Se călește ceapa tocată solzișori cu usturoiul tocat rondele, în ulei amestecat cu grăsime de la pieptul de rață, apoi se adaugă pasta de roșii și o ceașcă de apă. Se lasă la fiert până devine consistent, asezonându-l cu sare, piper și puțin zahăr.
Se servește deliciosul piept de rață cu piure de cartofi și sos de roșii, alături de jumări și o salată de ardei copți.
Creveți în sos meuniere cu sparanghel și piure de morcovi cu portocale... Varză cu rață și mămăliguță...