Prăjitura bicoloră. Un desert de senzație care va face furori la mesele aniversare, sau de sărbători!

Dacă vreți să-i surpindeți în mod plăcut pe cei dragi, la aniversări, sau de sărbători, preparați prăjitura bicoloră și succesul va fi garantat!

Dacă vreți să-i surpindeți în mod plăcut pe cei dragi, la aniversări, sau de sărbători, preparați prăjitura bicoloră și succesul va fi garantat!

Ingrediente

  • Aluat pentru 4 foi:
  • 2 ouă
  • 200 g zahăr
  • 150 ml ulei
  • 200 ml lapte
  • 25 g cacao
  • 1 lingură oțet
  • 1 linguriță bicarbonat de sodiu
  • 1 plic praf de copt
  • 4 ml esență de vanilie
  • 4 ml esență de rom
  • 700-750 g făină
  • Pentru cremă:
  • 4 ouă
  • 150 g zahăr
  • 1500 ml lapte
  • 250 g făină
  • 200 g ciocolată amăruie
  • 250 g unt(82%)
  • un praf sare
  • 4 ml esență de rom

Mod de preparare prăjitura bicoloră

Preparare foi

Se amestecă ouăle cu zahărul și un praf de sare, până la omogenizare.
Se adaugă laptele, uleiul, bicarbonatul stins în oțet și praful de copt cernut împreună cu 100 g din făină.
Din nou se omogenizează compoziția, apoi se împarte în două.
Într-o parte adăugăm esența de vanilie și aproximativ 350 g făină, iar în cealaltă parte adăugăm esența de rom, cacaua și 300 g făină.
Se frământă două aluaturi ferme, unul alb și altul maro.
Se lasă la odihnit 15 minute, apoi se împart aluaturile în câte două părți și se coc 4 foi pe dosul tăvii, la 180 de grade, pentru 3-4 minute fiecare.
Aluaturile obținute le lasăm să se odihnească 10-15 minute, apoi le împărțim în câte două părți și coacem 4 foi pe dosul tăvii( 23/36 cm), pentru 3-4 minute fiecare, la 180 de grade.

Preparare cremă

Amestecăm ouăle cu un praf de sare și zahărul, până devin spumoase, apoi le diluăm cu 100 ml lapte rece.
Adăugăm făina și omogenizăm bine compoziția.
Restul de lapte se adaugă fierbinte, amestecând intens.
Fierbem crema până se îngroașă ca o budincă.
Topim ciocolata împreună cu untul și adăugăm compoziția obținută peste crema fierbinte.
Omogenizăm crema, o lăsăm să se răcească, apoi o întindem între foile coapte și răcite.
Așezăm o greutate peste ea și o lăsăm la rece de pe o zi pe alta, apoi o putem porționa.
O servim pudrată cu zahăr.

Ultimele știri