Dacă vrei să mănânci un desert delicios, foarte uşor de făcut şi ieftin, atunci merită să încerci reţeta următoare!
INGREDIENTE:
400 ml de apa
5 linguri de faina
100 g de nuci macinate
50 g de zahar
4 mere
100 ml de ulei vegetal
1 lingurita de praf de copt
8-10 linguri de faina
o lingurita de scortisoara
1 ceasca de zahar
500 ml de apa
125 g de margarina vegetala
3 linguri de cacao
1 esenta de rom
MOD DE PREPARARE:
Se caramelizeaza cele 50 g de zahar si se adauga 400 ml de apa. Se ia compozitia de pe foc atunci cand atinge punctul de fierbere. Se adauga merele rase, nucile macinate, uleiul, praful de copt, faina si scortisoara.
Aluatul obtinut se baga la cuptor timp de 30 de minute, incalzit la 170 de grade.
Se caramelizeaza o ceasca de zahar si se pune si faina, apoi si apa. Dupa ce e luata de pe foc, in compozitie se adauga margarina, pudra de cacao si esenta de rom.
Cand prajitura s-a racit, se toarna caramelul pe deasupra. Pofta buna!
Reţetă de post, foarte uşor de făcut: Prăjitura "Zebră", un desert delicios, cu puţine ingrediente... Prăjiturele de ciocolată pe băţ, cel mai bun desert pe care l-ai mâncat vreodată! E gata în doar câteva minute! Vezi reţ...