Ușor de preparat, cu ingrediente la îndemână și succes garantat, prăjitura cu brânză și crumble va fi adorată de întreaga familie!
Iar dacă brânza de vaci va fi preparată în casă, prăjitura va fi și mai delicioasă, dar și mai sănătoasă!
Ingrediente pentru prăjitura cu brânză și crumble
- Pentru aluat:
- 2 gălbenușuri
- 150 g unt( 82%)
- 250 g iaurt
- 100 g zahăr
- 2 lingurițe esență de vanilie
- 1 linguriță zeamă de lămâie
- 1 linguriță bicarbonat
- 450-500 g făină
- un praf sare
- Pentru umplutură:
- 750 g bânză de vaci
- 100 g zahăr
- 2 albușuri
- 2 linguri griș
- un praf sare
- coaja rasă de la o lămâie
- 50 g stafide
- Pentru crumble:
- 100 g unt
- 150 g făină
- 50 g zahăr
Mod de preparare prăjitura cu brânză și crumble
Pentru aluat fraged, se amestecă gălbenușurile cu untul moale, un praf de sare și zahărul, până se omogenizează.
Se adaugă iaurtul, bicarbonatul și esența, apoi făina și rezultă un aluat nelipicios, și ușor moale.
Se lasă aluatul la rece pentru 15-20 de minute, apoi se întinde într-o tavă de 22/34 cm, tapetată cu hârtie de copt.
Pentru umplutură se amestecă brânza cu jumătate din zahăr, un praf de sare, smântâna, grișul și coaja de lămâie.
Se adaugă albușurile bătute spumă cu restul de zahăr și se întinde compoziția peste aluatul din tavă.
Pentru crumble se amestecă untul cu zahărul și făina.
Rezultă un aluat nisipos care se presară din loc în loc deasupra cremei de bânză.
Prăjitura cu brânză și crumble se coace pentru 35-40 de minute, la 180 de grade.
Se servește pudrată cu zahăr.