Un spectacol de arome și culori într-un desert delicios de vară: Prăjitură cu cremă de afine și zmeură!
Cu blat pufos de pandișpan și o cremă spectaculoasă din afine cu frișcă, simplu de preparat nu poate iesi decât un delicios desert care va fi cu siguranță adorat.
Rețeta Prăjitură cu cremă de afine și zmeură - Ingrediente
- Blat de pandișpan de 25/40 cm:
- 7 ouă
- 7 linguri de făină
- 7 linguri de unt topit
- 10 linguri de zahăr
- coaja de la 2 lămâi
- zeama de la 1 lămâie
- un praf de sare
- Cremă:
- 600 ml frișcă lichidă
- 10 g gelatină
- 300-400 g afine
- 1 lingură de zahăr
- 1 linguriță zeamă de lămâie
- Decor:
- afine
- zmeură
- ciocolată rasă
- bastonașe de ciocolată
Rețeta Prăjitură cu cremă de afine și zmeură - Preparare
Începem prin a separa albușurile de gălbenușuri, ca la orice rețetă clasică de pandișpan.
Gălbenușurile se freacă cu puțină sare, apoi cu untul topit și coaja rasă de lămâie, până se omogenizează.
Albușurile se presară cu sare și se mixează spumă, apoi se adaugă, treptat, zahărul și zeama de lămâie. Bezeaua obținută se încorporează ușor în compoziția de gălbenușuri, apoi se adaugă, treptat, făina.
Compoziția pentru blat de pandișpan se întinde în tava tapetată la bază cu hârtie de copt. Se coace la 175 de grade, pentru 20-25 de minute, în cuptorul preîncălzit, în prealabil.
Pentru crema de afine cu frișcă, se mixează frișca până devine fermă, apoi se încorporează în ea gelatina hidratată și diluată.
Afinele se fierb cu zahăr și zeamă de lămâie, apoi se lasă la temperat, se trec prin sită și se încorporează în frișca amestecată cu gelatină. Se omogenizează bine și se întinde crema de afine cu frișcă peste blatul de pandișpan răcit.
Se răzuiește ciocolată deasupra, se decorează cu afine și zmeură și se dă la rece pentru o oră, apoi se poate porționa și servi cu mare poftă.
Rețeta Lichior de coacăze roșii. O băutură digestivă, aromată și frumos colorată.... Paste cu ton și porumb, deliciul preferat al verii! Le poți mânca la rece, până vara va trece!...