Din categoria deserturilor cu căpșuni, o rețetă de prăjitură cu cremă de brânză și jeleu de căpșuni, pentru deliciul întregii familii.
Cu aluat fraged, aromat cu scorțișoară, o cremă de brânză cu nucă de cocos și jeleu de căpșuni, îi vom răsfăța pe cei dragi cu un desert delicios și spectaculos.
Rețeta de prăjitură cu cremă de brânză și jeleu de căpșuni - Ingrediente:
Rețeta de prăjitură cu cremă de brânză și jeleu de căpșuni - Preparare
Pentru aluatul fraged se cerne făina într-un vas, se amestecă cu sarea și scorțișoara și se adaugă peste ea zahărul, untul rece, tăiat cuburi și cele două ouă,
Se frământă rapid un aluat ferm care se împachetează în folie și se dă la rece pentru 30 de minute.
Pentru crema de brânză, ouăle se mixează spumă cu zahărul și un praf de sare. Se adaugă brânza de vaci și smântâna, apoi nuca de cocos, coaja și sucul de la lămâie și se omogenizează compoziția.
Citește și: Rețetă de tartă cu ciocolată și căpșuni
Aluatul fraged se întinde în strat uniform în tava de la cuptor, unsă cu unt și tapetată cu făină.
Peste el, se întinde compoziția de brânză și se dă totul la cuptor, la 180 grade, timp de 20-25 de minute.
Se lasă prăjitura să se tempereze, apoi se prepară jeleul de căpșuni.
Căpșunile se spală, se taie cubulețe, se pun la fiert cu puțin suc de lămaie. Se adaugă o linguriță de amidon dilzolvat în puțină apă. Se mai lasa cateva secunde pe foc, apoi se adaugă dulceața de căpșuni. Se lasă să ajungă totul la aceeași temperatură, și se trece jeleul de căpșuni prin sită.
Citește și: Rețetă de mini tarte cu cremă de vanilie și căpșuni
Se întinde jeleul de căpșuni în strat uniform deasupra prăjiturii și se dă tava la frugider pentru o oră.
Se porționează și se servește cu poftă, alături de cei dragi.
Să vă fie de folos!