Are o textură densă de la granulele de griș și ușor cremoasă după însiropare, este altceva decât un blat clasic de pandișpan.
Ce ne trebuie pentru Rețeta de Prăjitură cu griș și aromă intensă de lămâie. Prăjitura Revani:
- 4 ouă mari
- 100 gr unt cu 82% grăsime
- 100 gr zahăr
- 50 gr făină
- 100 g griș
- 1 lămâie
- 1 praf de sare
- Sirop:
- 2 lămâi
- 150 g zahăr
Prăjitură cu griș și aromă intensă de lămâie. Prăjitura Revani - Preparare
Pornim cuptorul la 180ºC.
Topim untul la foc mic, apoi îl lăsăm să se tempereze.
Separăm gălbenușurile de albușuri. Mixăm gălbenușurile cu zahărul până când devin ușor cremoase.
Adăugăm grișul amestecat cu făina, apoi untul topit, zeama și coaja de și mixăm până când compoziția este omogenă.
Presărăm sare peste albușuri și le mixăm până când se spumează și formează cristale.
Încorporăm treptat și ușor, albușurile în compoziția de gălbenușuri, amestecând cu o spatula de jos în sus pentru a obține o compoziție aerată.
Citește și: Prăjitura Mălai dulce. Rețetă tradițională de alivenci moldovenești
Întindem compoziția pentru prăjitură cu griș și aromă intensă de lămâie, într-o tavă unsă cu unt și o dăm la cuptor timp de 25 până la 30 de minute sau până când trece testul cu scobitoarea.
Intre timp, pregătim siropul de lămâie.
Răzuim foarte fin coaja de la 2 lămâi și stoarcem sucul acestora. Amestecăm într-un vas, sucul de lămâie cu zahărul și coaja răzuită și fierbem siropul la foc mediu până când zahărul se dizolvă. Lăsăm siropul să se răcească.
După ce scoatem prăjitura din cuptor, o înțepăm din loc în loc cu o scobitoare, cât este caldă, dar nu foarte fierbinte și turnăm peste ea siropul strecurat.
Citește și: Prăjitura cu brânză și pere. Desert de toamnă delicios
Lăsăm prăjitura Revani să se răcească definitive în tavă, o porționăm și o servim alături de cei dragi.
O putem servi cu o cupă de smântână, de frișcă, sau de înghețată.
Salată de vinete cu iaurt și usturoi. Rețetă de vinete din bucătăria turcească... Rețetă grecească de rulouri cu vinete în foietaj...