Simplu de preparat, cu gust bun și arome plăcute, prăjitura cu brânză și pere este un desert de toamnă delicios!
Din aceeași categorie, mai puteți încerca și Prăjitura cu pere și cremă de brânză, sau Prăjitura cu foi fragede cu scorțișoară și umplutură de pere.
Ingrediente pentru Prăjitura cu brânză și pere
- 4 ouă
- 125 g zahăr
- 500 g brânză proaspătă, de vaci
- 4 pere
- zeama de la o lămâie
- 250 g făină
- 1 plic praf de copt
- 1 praf de sare
- zahăr vanilat, pentru pudrat
- unt sau ulei pt uns tava
Mod de preparare Prăjitura cu brânză și pere
Se amestecă ouăle cu un praf de sare și zahărul, apoi se încorporează brânza de vaci.
Se amestecă făina cu praful de copt și se încorporează în compozițe.
Perele se curăță de cotoare și coajă și se taie în cuburi. Se stropesc cu zeama de lămâie și se adaugă în compoziție, amestecându-le uniform.
Se unge tava, se tapetează cu făină și se întinde compoziția pentru prăjitura cu brânză și pere.
Se dă tava la cuptor și se coace prăjitura cu brânză și pere pentru 35-40 de minute la 180 de grade.
Se lasă să se tempereze, se pudrează cu zahăr vanilat și se porționează.
Se servește cu poftă, alături de o cafea bună, dar și alături de cei dragi!