Încearcă o reţetă simplă, uşor de făcut, pentru care nu ai nevoie de multe ingrediente. E delicioasă!
INGREDIENTE:
Pentru blat:
150 g unt
150 g ciocolata
2 linguri de cacao
100 g zahar
100 g faina
2 oua
80 g nuca macinata
1/2 lingurita praf de copt
Pentru crema:
200 g mascarpone
200 ml smantana pentru frisca
100 g zahar pudra
1 zahar vanilat
1 lingurita scortisoara
Mod de preparare
Pentru blat: Se pun intr-un bol ciocolata, untul si cacao dizolvat intr-o lingura cu apa fierbinte. Amestecul se pune pe foc pana cand compozitia devine omogena, apoi se pune si zaharul. Se adauga ouale. Se adauga faina amestecata cu praful de copt si un praf de sare, iar la sfarsit nuca macinata. Totul se amesteca foarte bine.
Compozitia blatului se toarna intr-o tava unsa cu putin ulei sau unt si se baga la cuptor pentru 15 minute.
Pentru crema: Smantana pentru frisca se bate cu zaharul vanilat. Mascarpone se amesteca separat cu zaharul pudra si scortisoara, apoi se adauga frisca batuta si se omogenizeaza. Crema se intinde bine peste blatul scos din cuptor. Pe deasupra, se pot pune cateva bucati de ciocolata cu lapte. Pofta buna!