Live acum
Prime Time 20:00iUmor

Preparat etiopian - Mimita beef

Ingrediente

  • 1200 g carne de vită, tocată
  • 4 linguri piper etiopian
  • 2 linguri pastă de tomate
  • 250 ml apă plată
  • 250 g unt
  • 250 g orez
  • 2 lingurițe sare
  • 4 lipii arăbești
  • 1 caserolă chivas
  • 6 ouă

Mod de preparare

Se pune orezul la fiert în apă cu sare, respectând proporția orez/apă de 1/3.

Se lasă să fiarbă până se hidratează, apoi se transferă în forme.

Carnea tocată se sotează în unt lichid, amestecând-o pentru a se pătrunde uniform.

Se adaugă o cană de apă plată și se lasa saăă fisrbă până se evaporă apa.

Apoi se adaugă pasta de tomate, sare și piperul.

Se lasă la fiert timp de 12 -14 minute.

Se fierb ouale și se curăță de coajă.

Lipiile se rumenesc și se rulează, legându-le cu câte 1-2 fire de chivas.

Se așază compoziția de carne tocată în platou, apoi orezul scos din formă, ruloul de lipie deasupra și jumătăți de ouă fierte.

Video