Antena Căutare

Preparat etiopian - Mimita beef

Ingrediente

  • 1200 g carne de vită, tocată
  • 4 linguri piper etiopian
  • 2 linguri pastă de tomate
  • 250 ml apă plată
  • 250 g unt
  • 250 g orez
  • 2 lingurițe sare
  • 4 lipii arăbești
  • 1 caserolă chivas
  • 6 ouă

Mod de preparare

Se pune orezul la fiert în apă cu sare, respectând proporția orez/apă de 1/3.

Articolul continuă după reclamă

Se lasă să fiarbă până se hidratează, apoi se transferă în forme.

Carnea tocată se sotează în unt lichid, amestecând-o pentru a se pătrunde uniform.

Se adaugă o cană de apă plată și se lasa saăă fisrbă până se evaporă apa.

Apoi se adaugă pasta de tomate, sare și piperul.

Se lasă la fiert timp de 12 -14 minute.

Se fierb ouale și se curăță de coajă.

Lipiile se rumenesc și se rulează, legându-le cu câte 1-2 fire de chivas.

Se așază compoziția de carne tocată în platou, apoi orezul scos din formă, ruloul de lipie deasupra și jumătăți de ouă fierte.

Dovlecel umplut cu orez sălbatic și ciuperci... Zabaione...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Premierele toamnei în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 21 noiembrie 2024. Corina a câștigat suma de 7500 de lei
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 21 noiembrie 2024. Corina a câștigat suma de 7500 de lei Joi, 21.11.2024, 19:00
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x