Ingrediente
- 1200 g carne de vită, tocată
- 4 linguri piper etiopian
- 2 linguri pastă de tomate
- 250 ml apă plată
- 250 g unt
- 250 g orez
- 2 lingurițe sare
- 4 lipii arăbești
- 1 caserolă chivas
- 6 ouă
Mod de preparare
Se pune orezul la fiert în apă cu sare, respectând proporția orez/apă de 1/3.
Se lasă să fiarbă până se hidratează, apoi se transferă în forme.
Carnea tocată se sotează în unt lichid, amestecând-o pentru a se pătrunde uniform.
Se adaugă o cană de apă plată și se lasa saăă fisrbă până se evaporă apa.
Apoi se adaugă pasta de tomate, sare și piperul.
Se lasă la fiert timp de 12 -14 minute.
Se fierb ouale și se curăță de coajă.
Lipiile se rumenesc și se rulează, legându-le cu câte 1-2 fire de chivas.
Se așază compoziția de carne tocată în platou, apoi orezul scos din formă, ruloul de lipie deasupra și jumătăți de ouă fierte.
Dovlecel umplut cu orez sălbatic și ciuperci... Zabaione...