Antena Căutare

Preparat etiopian - Mimita beef

Ingrediente

  • 1200 g carne de vită, tocată
  • 4 linguri piper etiopian
  • 2 linguri pastă de tomate
  • 250 ml apă plată
  • 250 g unt
  • 250 g orez
  • 2 lingurițe sare
  • 4 lipii arăbești
  • 1 caserolă chivas
  • 6 ouă

Mod de preparare

Se pune orezul la fiert în apă cu sare, respectând proporția orez/apă de 1/3.

Articolul continuă după reclamă

Se lasă să fiarbă până se hidratează, apoi se transferă în forme.

Carnea tocată se sotează în unt lichid, amestecând-o pentru a se pătrunde uniform.

Se adaugă o cană de apă plată și se lasa saăă fisrbă până se evaporă apa.

Apoi se adaugă pasta de tomate, sare și piperul.

Se lasă la fiert timp de 12 -14 minute.

Se fierb ouale și se curăță de coajă.

Lipiile se rumenesc și se rulează, legându-le cu câte 1-2 fire de chivas.

Se așază compoziția de carne tocată în platou, apoi orezul scos din formă, ruloul de lipie deasupra și jumătăți de ouă fierte.

Dovlecel umplut cu orez sălbatic și ciuperci... Zabaione...
Înapoi la Homepage

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

NBA Christmas Vezi acum
Video recomandate
Hello Chef sezonul 8, 21 decembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul lui Fuego
Hello Chef sezonul 8, 21 decembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul lui Fuego Sambata, 21.12.2024, 14:53
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x