- Sezonul 2 "Iubire cu parfum de lavandă" revine azi, de la 20:30! Rămâi pe Antena 1
- MAREA PREMIERĂ POWER COUPLE, SEZONUL 1! Vezi cele mai noi episoade din 13 ianuarie, de la 20:30, numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
Ingrediente
- 1 bagheta paine
- 2-3 catei de usturoi
- 800 g rapane
- 400 g unt
- 750 ml vin alb sec
- 500 g cartofi violet
- 400 g cartofi albi
- 500 g morcovi
- nucsoara
- 300 g frunze de busuioc
- 300 g ridichi
- 300 ml ulei de masline extravirgin
- 1-2 lamai
- 300 g rosii cherry, galbene si rosii
- 1 legatura coriandru proaspat
- 1 cutie flori comestibile
- 1 cub knorr legume
- 1 ardei gras rosu
- 150 g ciuperci shimeji albe
- sare
- piper
Mod de preparare
1. Se pune intro tigaie 150 g unt la incins, impreuna cu o lingura de ulei de masline si se prajesc rapanele pentru 2-3 minute, asezonate cu sare. Se adauga vinul si se mai lasa pe foc pana cand se evapora alcoolul.
2. Intre timp se prepara un dressing din ulei de masline, ardei rosu taiat foarte fin, coriandru, busuioc, ambele tocate fin, sare, piper si zeama de lamaie.
3. Pentru piureuri, se pun cartofii curatati si taiati in cuburi, la fiert, separat, in apa clocotita cu sare, apoi se scurg si se paseaza cu unt. Se asezoneaza cu nucsoara.
4. Ciupercile se trag usor in putin ulei de masline, la fel si rosiile cherry.
5. Morcovii se fierb in apa clocotita si li se adauga un cub de knorr.
6. Bagheta, se taie transversal, se unge cu unt si se da la cuptor pentru 5-6 minute, pentru a deveni crocanta, apoi se freaca cu usturoi.
7. Cu ajutorul unui posh se formeaza pe platou spirale din piureurile de cartofi, apoi se aseaza rapanele, ciupercile, rosiile cherry si felii de ridichi, toate stropite usor cu dressing. Se servesc alaturi de baghetele crocante.
====================================
Tigaia recomandata pentru prepararea retetei este: