Antena Căutare

Rețetă de fursecuri Linzer cu migdale și gem de portocale

Ce poate fi mai bun, pentru platoul cu fursecuri de Crăciun decât aceste delicioase și aromate fursecuri Linzer cu migdale și gem de portocale?

fursecuri cu gem de portocale
Fursecuri Linzer cu migdale și gem de portocale | shutterstock

Atât de fragede și delicate, cu arome specifice sărbătorilor de iarnă, precum cele de portocale, sunt perfecte pentru masa de Crăciun, aceste fursecuri linzer cu migdale și gem de portocale.

Rețeta acestor fursecuri Linzer este una austriacă, veche, fursecurile numindu-se Linzeraugen și se desprind din cunoscuta rețetă Linzer Torte (Tortul Linzer).

Citește și: Migdale înmuiate în apă, crude sau prăjite: care dintre ele aduc mai multe beneficii organismului

Aluatul pentru aceste fursecuri este unul foarte fraged, cu făină de migdale în compoziție, iar gemul pentru umplutură se poate alege după preferințe.

Ingrediente pentru Rețetă de fursecuri Linzer cu migdale și gem de portocale:

  • 2 gălbenușuri de ouă medii
  • 250 gr unt cu 82% grăsime, sau 200 gr de untură
  • 150 gr zahăr pudră
  • 1 vârf de linguriță cu sare
  • 100 gr făină de migdale
  • 250 gr făină
  • 30 ml esență de vanilie
  • gem de portocale, pentru umplutură
  • zahăr pudră cu aromă de vanilie, pentru pudrat

Citește și: Lapte de migdale preparat în casă

Mod de preparare pentru rețeta de fursecuri Linzer cu migdale și gem de portocale

Pregătim aluatul pentru fursecuri Linzer cu migdale

Untul moale, ținut 15-20 de minute la temperatura camerei se pune în bolul mixerului, împreună cu zahărul și un praf de sare. Se amestecă bine la treaptă superioară până când rezultă o compoziție cremoasă, iar zahărul nu se mai simte în unt.

Se adăugă gălbenușurile și esența și se mixează din nou până la omogenizarea compoziției.

Apoi se încorporează, treptat, făina de migdale și făina de grâu, după ce au fost amestecate, în prealabil.

Aluatul rezultat va fi unul ușor nisipos, dar și ușor de prelucrat. Se acoperă aluatul pentru fursecurile Linzer cu folie de prospețime și se dă la rece pentru cel puțin o oră.

Citește și: Rețetă de fursecuri sub formă de bulgărași albi, preparată de Vlăduț la Neatza cu Răzvan și Dani

Modelare și coacere fursecuri fragede cu migdale

După ce s-a odihnit aluatul fraged pentru fursecuri, la rece, se întinde pe planșa de lucru ușor înfăinată, în foi de 3-4 mm grosime.

Cu ajutorul unor decupatoare pentru biscuiți, rotunde, sau cu un pahar, se decupează fursecurile din aluatul fraged. La jumătate dintre acestea se mai decupează centrul aluatului, cu decupatoare în formă de steluțe, specifice sărbătorilor de iarnă. Dacă aveți și decupatoare cu alte forme, tot specifice sărbătorilor de iarnă: brăduți, clopoței, ar fi ideale și acestea.

Se așază fursecurile în tava tapetată cu hârtie de copt, dar și decupajele și se coc la 180 de grade, pentru maxim 15 minute, în cuptorul preîncălzit în prealabil.

Citește și: Rețetă de fursecuri boabe de cafea. Rețetă de fursecuri cu aromă de cafea, din bucătăria turcească

Se lasă să se răcească bine, apoi se lipesc două câte două, unul întreg și unul decupat, cu gem de portocale.

Se pudrează cu zahăr pudră cu aromă de vanilie și se păstrează în cutii metalice, sau de carton închise cu capace, pentru aproximativ 2 săptămâni, la loc răcoros, în cămări, sau pe balcon, dar nu în frigider.

Sunt chiar delicioase aceste fursecuri Linzer cu migdale și gem de portocale și sunt specifice sărbătorilor de iarnă.

Spor la preparat și poftă bună la savurat!

Top patru rețete tradiționale pentru masa de Crăciun... Rețeta Scutecele Domnului sau Turte de Crăciun. Rețeta Pelincile Domnului...
Video Chefi la cuțite | Sezonul 12, 4 octombrie 2023. A treia eliminare consecutivă în echipa lui chef Cătălin Scărlătescu Chefi la cuțite | Sezonul 12, 4 octombrie 2023. A treia eliminare consecutivă în echipa lui chef Cătălin Scărlătescu Miercuri, 04.10.2023, 23:23
Video recomandate
Hello Chef sezonul 6, 30 septembrie 2023. Roxana Blenche, Cornelia și Lupu Rednic au preparat lapte de bou
Hello Chef sezonul 6, 30 septembrie 2023. Roxana Blenche, Cornelia și Lupu Rednic au preparat lapte de bou Sambata, 30.09.2023, 15:07
Chefi la cuțite, 4 octombrie 2023. Răzvan Mincă din echipa turcoaz a fost eliminat. Ce reacție a avut Cătălin Scărlătescu

Chefi la cuțite, 4 octombrie 2023. Răzvan Mincă din echipa turcoaz a fost eliminat. Ce reacție a avut Cătălin Scărlătescu

Răzvan Mincă din echipa turcoaz fost eliminat în ediția 21 din sezonul 12 Chefi la cuțite, de pe 4 octombrie 2023. Chef Cătălin Scărlătescu a mai pierdut încă un concurent. Farfuria tânărului a obținut cel mai mic punctaj.

Miercuri, 04.10.2023, 23:59
Chefi la cuțite, 4 octombrie 2023. Ce concurent a luat cel mai mare punctaj la duel. Cine i-a surprins pe chefi

Chefi la cuțite, 4 octombrie 2023. Ce concurent a luat cel mai mare punctaj la duel. Cine i-a surprins pe chefi

În ediția 21 a emisiunii Chefi la cuțite sezonul 12, după un duel dificil, chefii au avut parte de o surpriză de proporții la eliminare, atunci când au descoperit cine a luat cel mai mare punctaj.

Miercuri, 04.10.2023, 23:51
Chefi la cuțite, 4 octombrie 2023. Ce echipă a câștigat cel de-al șaselea battle. Ce verdict neașteptat a adus banda

Chefi la cuțite, 4 octombrie 2023. Ce echipă a câștigat cel de-al șaselea battle. Ce verdict neașteptat a adus banda

Banda a adus verdictul pentru cel de-al șaselea battle, din ediția 21 a emisiunii Chefi la cuțite sezonul 12. Descoperă cine a avut cea mai bună farfurie în ediția din 4 octombrie 2023.

Miercuri, 04.10.2023, 22:28
Chefi la cuțite, 4 octombrie 2023. Cătălin Scărlătescu s-a enervat pe Cosmin Berki în timpul celui de-al șaselea battle. Ce a zis

Chefi la cuțite, 4 octombrie 2023. Cătălin Scărlătescu s-a enervat pe Cosmin Berki în timpul celui de-al șaselea battle. Ce a zis

Cătălin Scărlătescu s-a enervat pe Cosmin Berki în timpul celui de-al șaselea battle, în ediția 21 a emisiunii Chefi la cuțite sezonul 12.

Miercuri, 04.10.2023, 21:45
x