Rețeta fursecurilor boabe de cafea își are originea în bucătăria turcească, turcii având cultul cafelei, după cum este bine cunoscută și cafeaua turcească la ibric.
Ce ne trebuie pentru Rețeta de fursecuri boabe de cafea:
- 150 g unt
- 150 g zahăr pudră
- 1 praf de sare
- 1 ou
- 3 lingurițe ness + 3 linguri de apă
- 30 gr cacao
- 50 gr amidon
- 1 lingură rasă de praf de copt
- 350 g făină
Cum preparăm Rețeta de fursecuri boabe de cafea
Pentru a pregăti aluatul de fursecuri, amestecăm, într-un bol, untul moale, sarea și zahărul pudră, până se omogenizează foarte bine.
Apoi, adăugăm oul si ness-ul dizolvat în 3 linguri de apă.
Omogenizăm bine compoziția și încorporăm cacaoa cernută împreună cu făina și amidonul.
Citește și: Rețeta de fursecuri cu migdale si glazură de ness
Frământăm un aluat moale, dar nelipicios, care poate fi ușor modelat. Mai adăugăm făină, dacă mai necesită. Nu exagerăm cu frământatul pentru că fursecurile vor ieși tari.
Împărțim aluatul pentru fursecuri boabe de cafea în biluțe de aproximativ 10-12 grame una și le dăm formă de boabe de cafea.
Cu un cuțit cu vârf subțire și ascuțit crestăm ușor fursecurile, exact ca boabele de cafea.
Le așezăm în tavă, pe hârtie de copt și le coacem pentru 15-18 minute la 180°C.
Când le scoatem din cuptor trebuie sa fie înca moi la atingere.
Citește și: Rețeta de fursecuri bicolore foarte gustoase și aspectuoase
Servim fursecurile boabe de cafea simple, fără a le pudra cu zahăr pentru a păstra aspectul boabelor de cafea.
Spor și poftă bună!
Prăjitură cu cremă de brânză și jeleu de căpșuni... Dulceață de trandafiri și Sirop de trandafiri. Două rețete deosebite pentru cămara noastră...