Aceste mici obiecte pot fi înlocuite cu succes de diverse deserturi preparate special din diverse ingrediente ce reproduc cele două culori: alb și roșu, cum sunt și aceste frumoase și delicioase Fursecuri albe cu cireșe confiate.
Ce ne trebuie pentru Rețeta de mărțișor - Fursecuri albe cu cireșe confiate:
- 400 gr făină
- 250 gr unt
- 150 gr zahăr pudră
- 1 ou
- 1 gălbenuș
- 1 linguriță extract de vanilie
- un praf de sare
- 100 gr cireșe confiate
Cum preparăm minunata Rețeta de mărțișor - Fursecuri albe cu cireșe confiate?
Mai întâi, lăsăm untul la temperatura camerei și se înmoaie și să fie ușor de amestecat cu restul ingredientelor.
Mixăm, apoi, untul cu zahărul, un praf de sare și vanilia până devine cremos. Adăugăm oul întreg și gălbenușul, omogenizăm, apoi scoatem mixerul și folosim un tel pară, sau o spatulă. Încorporăm făina amestecând ușor de jos în sus, pentru a nu se înmuia pra tare aluatul și a afecta frăgezimea fursecurilor.
Acoperim aluatul cu folie și îl dăm la rece pentru o oră.
Tot din categoria rețetelor pentru mărțișor mai puteți opta și pentru:
După acest interval, tapetăm o tavă cu hârtie de copt și începem să modelăm fursecurile sub formă de biluțe pe care le aplatizăm ușor. Cu vârful degetului mare apăsăm ușor la mijloc pentru a crea loc cireșelor confiate. Punem câte o cireașă confiată în acel locaș, așezăm fursecurile în tavă la distanțe de 1 cm unele față de altele. Coacem delicioasele fursecuri albe cu cireșe confiate la 175 de grade, pentru 20-15 de minute. Urmărim să nu se rumenească, ci să rămână albe după coacere.
Fursecurile albe cu cireșe confiate se pot păstra în cutii închise până la o săptămână și se vor frăgezi pe zi ce trece.
Cum preparăm cele mai gustoase chiftele de pui în sos alb de ciuperci cu brânzeturi?... Rețetă de Fursecuri mărțișor. Fursecuri duo glazurate în culorile specifice mărțișorului...