Rețetă de hummus și rețetă de tabouleh

Două rețete delicioase din bucătăria libaneză pe care și un copil le poate prepara: Rețetă de hummus și rețetă de tabouleh.

Rețetă de hummus și rețetă de tabouleh

Două rețete delicioase din bucătăria libaneză pe care și un copil le poate prepara: Rețetă de hummus și rețetă de tabouleh.

Ingrediente pentru Rețetă de hummus și rețetă de tabouleh


  • Pentru hummus:
  • 250 g năut, prefiert
  • 5 linguri ulei de măsline
  • 2 căței de usturoi
  • 2 linguri de tahini ( pastă de susan)
  • 3 linguri zeamă de lămâie
  • Sare și piper
  • Pentru tabouleh:
  • 200 g pătrunjel proaspăt
  • 1 legatură de ceapă verde
  • 10 roșii cherry
  • 100 g bulgur fin
  • 3 linguri zeamă de lămâie
  • 4 linguri ulei de măsline
  • 500 ml apă clocotită
  • 1 rodie
  • 12 lipii

Rețetă de hummus și rețetă de tabouleh - Mod de preparare

Pentru a prepara rețeta de hummus, se pun într-un bol: năutul, 3 linguri ulei de măsline, 2 linguri de tahini, cățeii de usturoi curățați și tăiați în prealabil și zeama de lămâie.

Se mixează până rezultă o pastă fină. Se asezonează după gust cu ce mai trebuie: ulei, zeamă de lămâie, sare și piper.

Pentru salata tabouleh, se curăță și toacă pătrunjelul, ceapa și roșiile și se scot semințele de la rodie. Se pune bulgurul în apă clocotită pentru a se hidrata.

Apoi se amestecă cu zeamă de lămâie, semințele de rodie și uleiul de măsline.

Se adaugă și ingredientele tocate anterior și se omogenizează.

Salata tabouleh se servește în lipii.

Ultimele știri