Live acumChefi la cutite
Prime Time 20:30Chefi la cutite

Rețetă de pariziene cu gem. Cornuri delicioase cu gem și un aluat deosebit

Deseori, în drum spre școli, sau spre serviciu, am fost tentați să cumpărăm câte un corn cu gem pentru că ne îmbia mirosul acestora. De ce să nu ne îmbie mirosul unor cornuri cu gem la noi ăn bucătărie dacă se pot prepara simplu și ușor? Iată o rețetă de pariziene cu gem, pcu care ne putem delecta în bucătăriile noastre.

Pariziene cu gem

Parizienele cu gem sunt și delicioase și aspectuoase, prin modelarea aluatului altfel decât la cornurile cu gem, clasice.

Ce ne trebuie pentru Rețeta de pariziene cu gem:


  • Pentru aluat:
  • 1 ou + 1 albuș
  • 50 gr zahăr
  • 150 gr unt cu 82% grăsime
  • 50 ml ulei
  • 300 ml lapte
  • 750 gr făină
  • 5 gr drojdie uscată, sau 20 gr drojdie proaspătă
  • 1/2 linguriță sare
  • 2 lingurițe esență de vanilie
  • Pentru umplut:
  • 750 gr gem de gutui/prune/caise
  • Pentru uns:
  • 1 gălbenuș
  • 1 linguriță lapte

Rețeta Pariziene cu gem - Mod de preparare

Preparare aluat pentru rețeta de pariziene cu gem.

Mixăm untul moale până se spumează ușor. Adăugăm oul și albușul, mixate în prealabil, cu sarea și uleiul.

Cernem făina într-un vas, facem o adâncitură la miljoc și punem acolo drojdia lichefiată împreună cu zahărul și puțin lapte cald. Când drojdia se activează și își dublează volumul, adăugăm ingredientele din celălalt vas și începem să le amestecăm cu făina, turnând, treptat și laptele cald.

Frământăm un aluat ușor ferm, îl acoperim și îl lăsăm 40-45 de minute la dospit, la loc cald.

Citește și: Rețeta celor mai pufoase cornuri cu gem

Cum asamblăm minunatele pariziene cu gem?

După ce aluatul s-a dospit, îl împărțim în 12 părți aproximativ egale, pe care le vom întinde cu sucitorul în forme dreptunghiulare. Crestăm la unul din capetele dreptunghiurilor fâșii late de 1 cm, iar la celălalt capăt întindem câte 1 lingură de gem.

Rulăm începând de la capătul cu gem spre fâșii, având grijă să pliem marginile laterale pentru a nu ieși gemul.

Ungem parizienele pe deasupra, cu gălbenușul amestecat cu lapte, cu ajutorul unei pensule și le așezăm în tavă tapetata cu hârtie de copt.

Citește și: Cum faci cele mai bune croissante în bucătăria ta

Dăm tavă la cuptorul preîncălzit, pentru 35 de minute la 180 de grade.

Rețetă de pariziene cu gem. Cornuri delicioase cu gem și un aluat deosebit

Lăsăm parizienele cu gem să se tempereze, apoi le putem servi cu poftă, alături de cei dragi.

Video