Rețetă de Pască cu aluat fraged cu ciocolată - vedeta sărbătorilor pascale

Dacă doriți să ieșiți puțin din clasicul rețetelor de pască, cu această minunată rețetă de pască cu aluat fraged cu ciocolată, succesul va fi garantat.

Pască cu aluat fraged cu ciocolată

Rețeta de Pască nu necesită aluat frământat și dospit, se prepară mai rapid, iar aspectul va cuceri instant.

Ingrediente pentru Rețeta de Pască cu aluat fraged cu ciocolată:


  • Pentru aluat fraged cu ciocolată:

  • 550-600 gr făină
  • 2 gălbenușuri
  • 150 gr unt cu 82% grăsime
  • 150 ml lapte
  • 150 g ciocolată amăruie
  • 50 g zahăr
  • vanilie( păstaie, esență, sau zahăr)
  • 1 vârf de linguriță cu sare
  • 1 plic praf de copt
  • 1/4 linguriță bicarbonat de sodiu
  • Pentru umplutură:

  • 1200 g brânză proaspătă de vaci
  • 2 linguri smântână
  • 3 albușuri
  • 100 gr unt
  • 100 g zahăr
  • 20-30 gr zahăr vanilinat
  • 50 gr stafide
  • 50 gr merișoare
  • 2 lingurițe esență de vanilie, sau o păstaie
  • 100 g amidon de porumb, sau griș
  • 1 gălbenuș de ou, pentru uns

Mod de preparare pentru Rețeta de Pască cu aluat fraged cu ciocolată:

Pentru aluatul fraged cu ciocolată, mai întâi rupem ciocolata în bucăți mici și o punem într-un vas, împreună cu untul și laptele.

Punem vasul pe foc și amestecăm până când ingredientele solide sunt topite și compoziția omogenă.

Stingem focul și lăsăm compoziția să se răcească.

Mixăm gălbenușurile cu sare și zahărul, adăugăm și esența, apoi încorporăm compoziția cu ciocolată, răcită.

Citește și: Rețetă de Pască fără aluat cu multe stafide

Amestecăm o parte din făină cu praful de copt și bicarbonatul și încorporăm amestecul în compoziția de mai sus.

Încorporăm, treptat și restul de făină, până obținem un aluat ferm și nelipicios.

Lăsăm aluatul să se odihnească 10-15 minute, acoperit cu o folie alimentară.

Citește și: Rețetă clasică de pască. Pască cu aluat de cozonac și brânză cu stafide

Pregătim umplutura pentru Pască cu aluat fraged cu ciocolată.

Hidratăm stafidele și merișoarele în puțină apă călduță.

Amestecăm brânza cu untul moale, smântâna, esența și zahărul vanilat.

Mixăm albușurile spumă, presărate cu sare, apoi adăugăm zahărul și le mixăm în continuare, până obținem o bezea fermă.

Încorporăm, încet, bezeaua, în compoziția de brânză, apoi adăugăm amidonul și fructele bine scurse.

Vedeți cum asamblăm și coacem Pască cu aluat fraged cu ciocolată pe RețețeMerișor.ro

Masa de Paște nu este completă fără drob. Tradițional, această rețetă poate fi preparată în așa-numitul prapure, membrana care învelește organele interne ale mielului.

Ultimele știri