- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Alexandra Cătineanu a a venit în sezonul 8 al emisiunii „Chefi la cuțite” cu o rețetă mai specială de pizza cu care a sperat să-i cucerească pe cei trei chefi.
Este o pizza mai altfel cu un blat fără făină, pentru atunci când se dorește un altfel de regim alimentar.
Ingrediente pentru rețeta de pizza cu blat de conopidă:
- 1 conopidă proaspătă
- 6 ouă
- 1 legătură de pătrunjel
- 150 gr mozzarella pentru pizza
- 300 gr mozzarella di bafala
- 200 gr parmezan
- 200 gr prosciutto crudo
- 800 gr sos de roșii
- 100 gr pesto
- ulei de măsline
- ulei de trufe
- cremă de oțet balsamic
- 300 gr roșii uscate în ulei de măsline
- rucola
- 1 cățel de usturoi
- 100 gr muguri de pin
- oregano
- busuioc proaspăt
- fulgi de chili
- sare și piper
Mod de preparare pentru rețeta de pizza cu blat de conopidă
Preparare blat de conopidă pentru pizza.
Se desface conopida în buchețele, și se transformă într-o pastă cu ajutorul blenderului. Separat, se amestecă ouăle cu un praf de sare și unul de piper, iar mozzarella se dă pe răzătoare. Pătrunjelul se toacă mărunt, se amestecă bine toate aceste ingrediente și se pune amestecul în tava de pizza.
Se dă la cuptorul deja încălzit la 180 de grade, pentru 10 minute.
Preparare topping și asamblare pizza.
Se amestecă sosul de roșii cu busuioc proaspăt, oregano, fulgi de chili, sare și piper.
Se trag la tigaie mugurii de pin până prind o culoare cărămizie.
Citește și: Minipizza din vinete. Rețeta savuroasă și rapidă la cuptor
După ce se scoate blatul de conopidă din cuptor se adaugă peste el sosul de roșii, mozzarella di bafala și sos pesto.
Se dă pizza cu blat de conopidă la cuptor la 200-220 de grade pentru 20 de minute.
Se scoate pizza din cuptor, se adaugă prosciutto, rucola, puțin busuioc proaspăt, parmezan, mugurii de pin trași la tigaie și roșiile uscate tăiate în fâșii. Se stropesc cu ulei de trufe și cremă de oțet balsamim, se mai presară fulgi de chili și gata-i de servit pizza cu blat de conopidă.
O pizza altfel, mai interesantă și mai sănătoasă!
Nu uitați că îndrăgita emisiune „Chefi la cuțite” poate fi urmărită în fiecare seară de luni, marți și miercuri, de la ora 20:30, la Antena 1!
Supă cremă de roșii preparată în trei moduri... Caș crocant cu carpaccio de sfeclă și cremă de hrean cu salată valeriană...