Rețeta de salată verde cu file de ton și ouă fierte, se poate prepara, în general după Sărbătorile Pascale, sau Înălțare, când ne rămân ouă fierte, dar nu este neapărat o regulă. O putem prepara în orice zi, o putem asambla chiar și la borcan, pentru pachetul de la serviciu.
Ce ne trebuie pentru Rețetă de salată verde cu file de ton și ouă fierte:
- 1 buchet salată verde
- 350 gr file de ton în ulei de măsline
- 2-3 ouă fierte
- 50 gr măsline
- 1 ceapă roșie
- 6-8 roșii cherry
- 50 gr porumb dulce
- Pentru dressing:
- uleiul de măsline de la ton
- zeamă de lămâie
- sare și piper
Cum preparăm Rețetă de salată verde cu file de ton și ouă fierte
Mai întâi scurgem fileul de ton din conservă. Nu aruncăm uleiul, pentru că vom folosi din el la dressing.
Tocăm ceapa julien, sau rondele, tăiem roșiile în jumătăți, sau sferturi, iar ouăle fierte le tăiem în sferturi.
Spălăm frunzele de salată, le uscăm și le tăiem în franjuri.
Citește și: Rețeta Salată rucola cu paste tricolore și file de ton
Scurgem porumbul dulce de lichid și îndepărtăm sâmburii de la măsline.
Când toate aceste operații sunt efectuate, amestecăm ingredientele în salatieră.
Pentru dressing, amestecăm, după gust, ulei de la fileul de ton cu zeamă de lămâie, sare și piper.
Citește și: Top 3 cele mai frecvente rețete de dressing pentru salate savuroase
Cu acest dressing stopim ingredientele din salatieră.
Salata se poate servi simplă, sau cu crutoane de pâine, aromate cu puțin usturoi.
Spor și poftă bună!
Friptură din piept de rață cu cu sos picant de cireșe și sticksuri din foietaj cu susan negru... Special pentru o zi de sărbătoare, un delicios Tort Banoffee - Rețeta lui Vlăduț...