Pentru zilele din post cu dezlegare la pește și nu numai, ne lăsăm imaginația să se joace asortând diverse ingrediente simple și la îndemâna oricui cu pește din conservă și obținem preparate gustoase și sățioase pentru orice masă din zi.
Ce ne trebuie pentru rețeta Salată rucola cu paste tricolore și file de ton
- 150 gr paste tricolore, fusilli
- 450 gr file de ton în ulei de măsline
- 250 g roșii cherry multicolore
- 80 gr porumb dulce
- 2-3 ridichi roșii
- 150 g rucola
- 2 fire ceapă verde
- sare
- piper
- zeamă de lămâie
Rețeta de Salată rucola cu paste tricolore și file de ton - Mod de preparare
Fierbem pastele tricolore în apă cu sare, le scurgem și le trecem prin jet de apă rece.
Spălăm roșiile și ridichile, curățăm și spălăm ceapa verde și le tăiem, cuburi, respectiv rondele și felii. Le amestecăm într-o salatieră. Adăugăm și boabele de porumb dulce.
Pastele tricolore, le amestecăm cu salata rucola spălată și scursă.
Citește și: Rețeta Pastă de pește conservat cu ceapă roșie și maioneză de țelină
Peste acestea adăugăm fileul de ton scurs bine de ulei și le amestecăm. Adăugăm și amestecul de legume cu porumb și asezonăm gustul salatei cu zeamă de lămâie, sare și piper.
Servim salata rucola cu paste tricolore și file de ton, iar ce ne rămâne o asamblăm în borcane pe care le închidem ermetic și le păstrăm la rece până la următoarea masa.
Citește și: Rețetă de aperitiv cu trei feluri de pește și pastă de avocado
Putem păstra salata rucola cu paste tricolore și file de ton la frigider, în borcane închise ermetic, până la următoarea masă din zi.
Este foarte gustoasă și sățioasă și ține loc de orice masă.
Rețetă cu pește. Rețetă de tartă aperitiv cu file de ton și ciuperci... Salată de vinete în stil grecesc - Rețeta lui Vlăduț de la Neatza cu Răzvan şi Dani...