Live acumiUmor Sezonul 10
Prime Time 20:30iUmor Sezonul 10

Rețetă deosebită de Supă cremă de usturoi cu chiftele de cartofi și tofu crocant - Rețeta lu Chef Munti

Una dintre supele cremă specifice sezonului rece, este supa cremă de usturoi, recomandată pentru a ține răceala sau gripa la distanță.

Supă cremă de usturoi cu chiftele de cartofi și tofu crocant

Chef Munti a pregătit la Star Matinal de Weekend o Rețetă deosebită de Supă cremă de usturoi cu chiftele de cartofi și tofu crocant, dar și niște ouă poșate într-un mod mai deosebit decât cel clasic.

Rețetă deosebită de Supă cremă de usturoi cu chiftele de cartofi și tofu crocant - Rețeta lu Chef Munti

Ce ne trebuie pentru această Rețetă deosebită de Supă cremă de usturoi cu chiftele de cartofi și tofu crocant:


  • Pentru supa cremă de usturoi:
  • 1 l smântână lichidă
  • 200 ml lapte
  • 300 gr usturoi
  • nucșoară
  • sare și piper
  • Pentru chiftele de cartofi:
  • 500 gr cartofi
  • 1 ceapă
  • 1 legătură de ceapă verde
  • 2-3 căței de usturoi
  • 150 gr prosciutto crudo
  • ulei
  • Pentru tofu crocant:
  • 500 gr tofu
  • 2 ouă
  • pesmet panko
  • ulei
  • 4 ouă pentru poșat

Rețetă deosebită de Supă cremă de usturoi cu chiftele de cartofi și tofu crocant - Preparare.

Pentru a prepara supă cremă de usturoi, se amestecă laptele cu smântâna lichidă și se pun într-un vas, la bain marie. Se adaugă usturoiul curățat, dar netocat și se lasă la fiert, la foc încet, aproximativ o oră și 30 de minute, amestecând din când în când. La final, se strecoară supa cremă pentru a îndepărta usturoiul, se adaugă puțină nucșoară, sare și piper după gust și se mai ține supa cremă de usturoi la bain marie pentru câteva minute, să se întrepătrundă aromele.

Între timp, se prepară chiftelele de cartofi. Cartofii se curăță, se dau pe răzătoare, apoi se pun într-un tifon curat și se scurg bine. Se amestecă cu prosciuto crudo tocat mărunt, o ceapă tocată mărunt, usturoi presat, sare și piper și se formează chiftele care se prăjesc într-o tigaie cu puțin ulei.

Pentru a pregăti tofu crocant, se amestecă într-u bol 2-3 ouă cu un praf de sare și unul de piper. Se taie tofu în bucăți dreptunghiulare, mai mari și se trec prin compoziția de ouă, apoi prin pesmet panko și se rumenesc pe toate părțile, într-o tigaie unsă cu ulei.

Metoda ouălor poșate este una mai specială decât cea clasică. Se sparg ouăle în câte o bucată de folie almentară, din cea rezistentă la fierbere. Se leagă folia cu oul în interior și se scufundă într-un vas cu apă fiartă, dar fără a lăsa pachetul cu ou să atingă baza vasului. Se lasă la fiert 2-3 minute, până când albușul se va închega, iar gălbenușul va rămâne moale.

Supa cremă de usturoi se servește cu tofu crocant și ouă poșate și se decorează, după preferințe, cu semințe, microplante, prosciutto crocant, nuci pecan, etc.

Spor și poftă bună!