Antena Căutare

Rețetă pentru coji de eclere reușite. Aluat pentru coji de eclere

Pentru reușita eclerelor, prăjiturile îndrăgite de toți iubitorii de desert, trebuie să găsim rețeta optimă și să învățăm cum se prepară corect cojile pentru eclere.

Galerie
coji de eclere

Cojile pentru eclere se prepară dintr-un aluat opărit la care avem nevoie de cantități fixe ale ingredientelor.

Rețeta de eclere este împrumutată din bucătăria franțuzească, însă reușita acesteia depinde foarte mult și de calitatea ingredientelor, în special a untului folosit.

Ingrediente pentru rețeta coji de eclere reușite. Aluat pentru coji de eclere:


Articolul continuă după reclamă
  • 100 ml apă
  • 100 ml lapte
  • 100 gr unt cu 82% grăsime
  • 130 gr făină
  • 4 ouă medii (200 gr, cântărite fără coajă)
  • un vârf de lingurță cu sare

Mod de preparare pentru aluatul pentru eclere și cum se coc cojile pentru eclere:

Se taie untul în cuburi mici și se pune într-un vas, pe foc, împreună cu apa, laptele și puțină sare. Se amestecă până untul se topește și lichidul începe să fiarbă, apoi se adaugă toată făina odată. Se ridică vasul de pe foc și se amestecă intens până când făina absoarbe tot lichidul și rezultă un aluat omogen și destul de vârtos.

Se lasă aluatul pentru eclere să se răcească bine, apoi se încorporează, unul câte unul, ouăle, omogenăzând aluatul după fiecare.

Pentru reușita cojilor de eclere, aluatul astfel rezultat se dă la rece pentru cel puțin 30-40 de minute, înainte de a forma cojile de eclere.

Rețetă pentru coji de eclere reușite. Aluat pentru coji de eclere

Aluat pentru coji de eclere

Citește și: Rețeta de eclere cu cremă de vanilie și glazură de ciocolată

Cum formăm cojile de eclere și cum le coacem.

Pornim cuptorul la 180 de grade și îl lăsăm să atingă temperatura setată.

Punem aluatul pentru coji de eclere în săculețul unui posh cu dui stelat și formăm dungi din el, în tava tapetată cu hârtie de copt. Formăm dungile din aluat la distanțe de 2 cm, pentru a le lăsa loc să se dezvolte.

Dăm tava la cuptor și coacem cojile pentru eclere timpt de 35-40 de minute, sau până se rumenesc bine la suprafață.

Citește și: Rețetă sigură și perfectă de Choux a la creme cu glazură de ciocolată

Atenție! Nu vom deschide ușa cuptorului decât după ce cojile de eclere sunt bine rumenite.

Un alt sfat important, pentru reușita cojilor pentru eclere este ca după ce stingem cuptorul să mai lăsăm cojile de eclere în cuptor cu ușa întredeschisă. Astfel, evităm ca acestea să se lase la contactul cu aerul rece.

Să vă fie de folos!

Rețetă de Pască cu aluat fraged cu ciocolată - vedeta sărbătorilor pascale... Cozonac sub formă de coroniță cu umplutură de ciocolată și glazură icing...
Înapoi la Homepage

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Un 2025 de excepție! Vezi acum
Video recomandate
X Factor sezonul 11, 23 februarie 2025. Pantaleo Fabrizio Tritto a interpretat piesa „I put a spell on you” Duminica, 23.02.2025, 20:55
Citește și
Roata rețetelor. Rețetă de mușchi de porc cu sos de fructe de cactus, un deliciu de care te vei îndrăgosti
Clătite umplute cu carne tocată. Deliciu savuros, pentru familie Catine.ro
Roata rețetelor. Supa cremă de morcovi cu portocale și anason. Ce truc folosește Chef Orlando Zaharia pentru un...
Çağla Naz Kargı a fost lăudată pentru rolul său din serialul Ömer. Află detalii despre vedetă Happy Channel
Fiul lui Dan Capatos, sportiv de performanță la doar 13 ani. Face sacrificii uriașe pentru a-și vedea visul... DivaHair
Ucraina cedează în fața lui Trump și anunță negocieri privind resursele sale naturale. Ce participație... Libertatea.ro
Întoarcerea NATO la granițele din 1997, pastila greu de înghițit pentru Occident. Ce ar însemna asta pentru... Ziare.com
Ion Ţiriac a dezvăluit care a fost marea lui obsesie: „Eram disperat după ea!”. Vis spulberat în doar... AntenaSport
Cel mai PROST îmbrăcate vedete la SAG Awards 2025! Vezi cine se mai află în topul WORST DRESSED Elle
Alina Sorescu și-a luat fetițele și a plecat în vacanță, după ce divorțul s-a încheiat oficial. Ce... Spynews.ro
Daniela Crudu, de nerecunoscut! Cum a ajuns să arate acum: „E bolnavă?” BZI
Cum a surprins-o Fuego pe Irina Loghin de ziua de naștere a artistei! Ce cadou inedit i-a oferit BZI
Oana Lis continuă să vândă din casă pentru a-și ajuta soțul: ”Avem multe cărți, icoane…” Antenastars.ro
Pârjoale moldovenești. Una dintre cele mai populare rețete tradiționale HelloTaste.ro
Trump a numit un podcaster în funcția de director adjunct al FBI. Cine este Dan Bongino și ce legătură are cu... Antena3.ro
Elon Musk vrea să distrugă Stația Spațială Internațională mai devreme decât era planificat. Când o vrea... useit
Horoscopul zilei de 24 februarie 2025. Gemenii se gândesc la viitor. Află ce se întâmplă cu zodia ta Catine
Noroc la bani: O zodie va avea o mare surpriză financiară până pe 1 martie 2025 Jurnalul
Rooibos - beneficii, proprietăți și utilizări ale ceaiului roșu Kudika
Cu ce să stropești pomii fructiferi la începutul lunii martie. Livada ta va fi plină de fructe mult mai devreme.... Playtech
Cum s-a transformat Laura Vicol dupa 10 zile in arest. Blonda intotdeauna aranjata, de nerecunoscut: «Cearcane... Redactia.ro
Alina a plecat din Bucureşti şi a deschis o afacere inedită în inima Bucovinei. A mutat ţara lui Moş Crăciun... Observator
Ce rol are splina în organism și ce boli o pot afecta MediCOOL
Tu cât de des schimbi tocătorul de plastic din bucătărie? Semnul care îți arată că e momentul să o faci HelloTaste
FOTO. Serena Williams, în costum de baie. Neverosimil: cât a putut slăbi! ProSport
Rețeta autentică de SARMALE din zona Bucovinei. Ingredientele secrete care conferă aroma unică, de odinioară Gandul
Dana Roba, un nou derapaj taxat dur. Și-a vopsit cele două fetițe. Cum arată micuțele machiate profesional CanCan
Consumul de apă și nivelul hCG: poate sau nu poate să fie afectat? DeParinti
Justin Bieber a împărtășit imagini îndrăznețe cu soția sa, Hailey, pe fondul zvonurilor privind problemele... ZUTV
Cercetătorii români au făcut o descoperire care poate rescrie istoria Europei. Ce au găsit în Munții Carpați UseIT
Cheesecake cu sos de afine. Desert cremos, parfumat și irezistibil Hello Taste
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x