- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Cojile pentru eclere se prepară dintr-un aluat opărit la care avem nevoie de cantități fixe ale ingredientelor.
Rețeta de eclere este împrumutată din bucătăria franțuzească, însă reușita acesteia depinde foarte mult și de calitatea ingredientelor, în special a untului folosit.
Ingrediente pentru rețeta coji de eclere reușite. Aluat pentru coji de eclere:
- 100 ml apă
- 100 ml lapte
- 100 gr unt cu 82% grăsime
- 130 gr făină
- 4 ouă medii (200 gr, cântărite fără coajă)
- un vârf de lingurță cu sare
Mod de preparare pentru aluatul pentru eclere și cum se coc cojile pentru eclere:
Se taie untul în cuburi mici și se pune într-un vas, pe foc, împreună cu apa, laptele și puțină sare. Se amestecă până untul se topește și lichidul începe să fiarbă, apoi se adaugă toată făina odată. Se ridică vasul de pe foc și se amestecă intens până când făina absoarbe tot lichidul și rezultă un aluat omogen și destul de vârtos.
Se lasă aluatul pentru eclere să se răcească bine, apoi se încorporează, unul câte unul, ouăle, omogenăzând aluatul după fiecare.
Pentru reușita cojilor de eclere, aluatul astfel rezultat se dă la rece pentru cel puțin 30-40 de minute, înainte de a forma cojile de eclere.
Citește și: Rețeta de eclere cu cremă de vanilie și glazură de ciocolată
Cum formăm cojile de eclere și cum le coacem.
Pornim cuptorul la 180 de grade și îl lăsăm să atingă temperatura setată.
Punem aluatul pentru coji de eclere în săculețul unui posh cu dui stelat și formăm dungi din el, în tava tapetată cu hârtie de copt. Formăm dungile din aluat la distanțe de 2 cm, pentru a le lăsa loc să se dezvolte.
Dăm tava la cuptor și coacem cojile pentru eclere timpt de 35-40 de minute, sau până se rumenesc bine la suprafață.
Citește și: Rețetă sigură și perfectă de Choux a la creme cu glazură de ciocolată
Atenție! Nu vom deschide ușa cuptorului decât după ce cojile de eclere sunt bine rumenite.
Un alt sfat important, pentru reușita cojilor pentru eclere este ca după ce stingem cuptorul să mai lăsăm cojile de eclere în cuptor cu ușa întredeschisă. Astfel, evităm ca acestea să se lase la contactul cu aerul rece.
Să vă fie de folos!
Rețetă de Pască cu aluat fraged cu ciocolată - vedeta sărbătorilor pascale... Cozonac sub formă de coroniță cu umplutură de ciocolată și glazură icing...