Cele mai îndrăgite preparate, în materie de carne, sunt aripioare de pui crocante.
Iar dacă mai sunt servite și cu un sos de ardei dulce-picant, sunt de-a dreptul delicioase.
Rețeta Aripioare de pui crocante cu sos de ardei dulce-picant - Ingrediente
- 1 kg aripioare de pui
- 1 ceapă
- zeama de la 2 lămâi
- sare
- piper
- 100 ml sos de soia
- 1 linguriță muștar
- 1 linguriță miere
- 120 ml ulei de măsline
- 750 g pastă de roșii
- 150 g dulceață de ardei iuți
- frunze de busuioc
Rețeta Aripioare de pui crocante cu sos de ardei dulce-picant - Preparare
Aripioarele de pui, spălate și uscate, se masează cu ulei de măsline și zeamă de lămâie, apoi se condimentează cu sare și piper și se lasă la odihnit cel puțin o oră.
Se dau apoi la cuptor până se rumenesc.
Muștarul se amestecă cu mierea și sosul de soia și se ung aripioarele cu acest amestec, cu 5-6 minute înainte de a stinge focul.
Ceapa se toacă solzișori și se pune la călit în ulei de măsline. Când este bine pătrunsă, se adaugă pasta de roșii, dulceața de ardei iuți și câteva frunze de busuioc rupte.
Se lasă sosul pe foc până devine mai consistent și se mai potrivește gustul cu sare.
Aripioarele crocante se servesc trecute prin acest delicios sos de ardei dulce-picant.
Trei rețete de salată de ardei copți ce te vor cuceri instant!... Înghețată de iaurt cu sos de zmeură și ciocolată...