Fursecurile bicolore, asamblate în mai multe moduri, vor da o notă aparte platoului cu fursecuri de Crăciun.
Iată ce ne trebuie pentru Rețeta de fursecuri bicolore:
- 250 g unt cu 82% grăsime
- 2 gălbenușuri
- 150 g zahăr pudră
- 350-400 g făină
- 2 linguri cacao
- 2- 3 linguri lapte rece
- 2 lingurițe esență de rom
- 2 lingurițe esență de vanilie
Mod de preparare pentru Rețeta de fursecuri bicolore
Se mixează untul cu zahărul până capătă cremozitate, apoi se adaugă gălbenușurile frecate cu sare.
Se încorporează, o parte din făină, apoi se împarte aluatul în două părți.
Într-o parte se continuă cu făină și esență de vanilie până rezultă un aluat ferm, iar în cealaltă parte se adaugă cacaua, esența de rom și restul de făina.
Se acoperă aluaturile pentru fursecuri bicolore cu folie și se lasă la odihnit 30 de minute.
Mai vedeți și:
- Cea mai simplă și reușită rețetă de turtă dulce
- Trei Rețete de fursecuri care n-ar trebui să lipsească de pe platoul cu deserturi de sărbători
Aluaturile se scot de la rece și se întind în două foi din care se modelează fursecuri bicolore, după propria imaginație.
Se așază în tavă, pe hârtie de copt și se dau la cuptor pentru 15-20 de minute, sau până se rumenesc.
Se lasă să se tempereze și se păstrează în cutii cu capac, metalice sau de carton.