Antena Căutare

Risotto cu hribi

Se curata si se taie cubulete ceapa uscata.

Ingrediente

  • 500 gr orez arborio
  • 4 cepe esalote
  • 1 punga hribi congelati
  • 250 ml vin alb sec
  • 200 g parmezan calup
  • 1,5 l supa de pui sau de legume
  • ulei de masline
  • ulei de floarea soarelui
  • 50 gr unt
  • 100 ml smantana pentru gatit
  • sare/ piper alb
  • cateva fire chives

Mod de preparare

1. Se curata si se taie cubulete ceapa uscata.

2. Se pune pe foc o tigaie, se adauga un cub unt si ulei de masline, se pune ceapa taiata la rumenit, apoi se adauga orezul si se lasa pana devine translucid. Se stinge totul cu vin.

3. Dupa ce s-a evaporat alcoolul, se adauga treptat supa, amestecand continuu. Se adauga hribii, apoi se adauga smantana de gatit si parmezanul rad fin.

4. Preparatul se monteaza in farfurii adanci, se rade deasupra parmezan (mai mare, cu ajutorul cutitului economic), se orneaza cu cateva fire de chives.

Tigaia recomandata pentru prepararea retetei este:


YAKISOBA... Muschiuleţ de porc...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Citește și
Ultimele știri
x