- Marele Premiu de Formula 1™ al Braziliei e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 1 - 3 noiembrie 2024!
- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite începe din 17 noiembrie, numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
Ingrediente
- 500 grame de făină
- 200 ml de apă caldă
- 1 plic de drojdie uscată
- O linguriță de zahăr
- O linguriță de sare
Mod de preparare
Lipiile sunt o alternativă savuroasă la clasica pâine românească. De acum îți poți prepara singur aceste delicii.
E mai simplu decât crezi, iar rezultatul o să te surprindă în mod plăcut.
Cum se face treaba?
Amesteci sarea, drojdia și zahărul în apa caldă și amesteci până vezi că totul este omogen. Apoi torni făina și începi să frămânți până se amestecă toate bine și lași 30 de minute la dospit.
Fă mingiuțe de mărimea unei caise și întinde-le cât de bine, exact cum ai face cu un blat de pizza.
Apoi bagă lipiile la cuptor și întoarce de câteva ori pâinea, până vezi că e rumenită pe ambele părți.
Partea a doua: mâncatul
Lipiile sunt folosite la mâncăruri precum shaorma sau kebab, dar noi îți dăm și câteva sugetii. Nu te limita doar la aceste preparate, ci încearcă să îți faci inclusiv sandvișuri ( poți pune șuncă, brânză sau cașcaval, roșii feliate, măsline și bucăți de castravete și rulezi totul). Dacă vrei ca acesta să nu fie prea uscăcios, poți unge lipia cu cremă de unt sau maioneză, în funcție de mezelul ales.
Brânza topită și cașcavalul sunt o minune pe lipie. Unge pâinea, împăturește în jumătate și apoi încălzește pe ochiul de la aragaz, lăsând lipia direct pe grilajul aragazului. Întoarce de câteva ori, până a dorit îndeajuns de crocantă sau până s-a lipit cașcavalul.
Dacă ai poftă de ceva dulce poți încerca să ungi lipia cu gem, miere sau cremă de ciocolată. Rulezi și ai obținut un desert rapid și savuros.
File de vițel cu foie gras de rață în sos de vin alb și coșuleț cu legume... Reţeta foarte simplă, cu doar patru ingrediente banale! Cum să faci batoane Bounty la tine acasă, în câteva minute...