O armonie perfectă de îngrediente într-o salată de primăvară plină de savoare și culoare, cu care ne putem delecta la orice masă din zi.
Ingrediente pentru salată de primăvară
- 2 andive roșii
- 300 g baby morcovi
- 50 g unt
- 1 lingură zahăr brun
- 100 g caise confiate
- oțet de vin roșu
- ulei de măsline
- 2 fructe yuzu
- sare
- piper
- 50 g migdale
- ierburi aromate
- microgreens pentru decor
Mod de preparare salată de primăvară
Migdalele se rumenesc la tigaie cu puține ierburi aromate, apoi se transformă în pudră.
Se spală baby morcovii și se blanșează în apă fiartă cu sare, zahăr și unt.
Se scot și se trec prin pudra de migdale.
Se desfac frunzele andivelor iar roșiile se taie în sferturi.
Caisele confiate se trec prin blender și se transformă în piure.
Se prepară un dressing din ulei de măsline cu oțet de vin roșu, sare, piper, zeamă de yuzu și piureul de caise.
Se amestecă frunzele de andive cu felii subțiri de yuzu și baby morcovii și se asezonează cu dressigul realizând astfel delicioasa salată de primăvară plină de savoare și culoare.
Se decorează cu microgreens.