Cum suntem în luna lui cuptor, trebuie sa avem o alimentație mai light și să eliminăm mâncărurile grele din meniu.Jamilacuisine ne propune o rețetă ușoara de salată de ton cu couscous potrivită căldurii de afară.
Ingredintele de care avem nevoie sunt
- 400 ml apă
- 300 g couscous
- 200 g porumb dulce
- 200 g mazăre dulce
- 200 g roșii
- 150 g măsline
- 4-5 linguri ulei de măsline
- 3 morcovi fierți
- 2 conserve de ton (160 g fiecare)
- 2 ardei copți
- 1 legătura de pătrunjel
- Zeamă de lămâie
- Sare
- Piper
Mod de preparare
Se pregătește couscous-ul si se lasă la hidratat aproximativ 5-10 minute. În timp se couscous-ul se hidratează se taie legumele cubulețe. Când couscous-ul este gata se amestecă cu o furculiță pentru a desface fiecare boabă de couscous pentru ca acesta sa fie pufos. Peste couscous se pun legumele si se amestecă bine totul.
După ce legumele sunt bine amestecate cu couscous-ul, se adaugă tonul scurs bine de ulei, zeama de lămâie după gust și pătrunjelul tocat mărunt. Se amestecă bine , dar cu grijă să nu se spargă bucățile de ton prea mult. După ce totul este încorporat salata poate fi pusă la frigider pentru câteva ore apoi se poate servi.
Poți încerca și o rețetă mai clasică de salată de ton, cu mai puține ingrediente!
Beneficiile consumului de ton
Tonul reprezintă o importantă sursă de Omega-3 acizi grași EPA (acidul eicosapentaenoic) și DHA (acidul docosahexanoic). Acești acizi grași omega-3 s-au dovedit a fi benefici sistemului cardiovascular, protejează plămânii (împotriva astmului), creierul (de protecție împotriva bolii Alzheimer si declinul cognitiv) și articulațiile (de protecție împotriva artritei).
Studiile au aratat că Omega-3 acizi grași are proprietați anti-cancer. În plus, tonul conține seleniu, o componentă a unei enzime detoxifiante puternice în corpurile noastre numită glutationa peroxidaza. Pentru a încheia lista, tonul este, de asemenea, o sursă buna de vitamina B și o sursă importantă de acid folic.