Mult mai gustoase și mai sănătoase sunt savarinele de casă, preparate simplu și cu ingrediente puține!
Ingrediente pentru rețeta de Savarine de casă
- 3 ouă
- 100 g de zahăr
- 500 g făină
- 250 ml lapte
- 25 ml ulei
- 1 plic praf de copt, sau drojdie
- 1 l apă
- 150 g zahăr
- 3 esențe de rom, vanilie
- 1 lămâie
- 1 caserolă de căpșuni mici
- 500 g frișcă
Mod de preparare pentru rețeta de Savarine de casă
Se amestecă ouăle cu sare și zahărul, se adaugă laptele cald în care se dizolvă drojdia și se încorporează făina. Se umplu formele de savarine pentru 3/4 din capacitate și se coc la 180 de grade, pentru 25-30 de minute.
Între timp se prepară un sirop din apă cu zahăr și esență în care se introduc savarinele reci. Se lasă până se hidratează, apoi se decupează câte un capac și se umplu savarinele cu frișcă. Se decorează cu căpșuni și se servesc reci.
Poftă bună!
Limbă de vită cu praz și măsline... Rețete vechi de 100 de ani! Cum se face tortul „buturugă” sau „trunchi de copac”!...