Live acumFilm: Pistruiatul - Evadatul (Romania 1986)
Prime Time 20:00Chefi la cuţite

Chefi la cuțite

MIERCURI, JOI, VINERI | ora 20.30

Secretul celor mai bune plăcinte săseşti - o crustă delicioasă din smântână

La plăcinte înainte: este deviza unei femei din Bistriţa, care în ultimii ani s-a specializat în tot felul de bunătăţi tradiţionale. Cel mai bine îi iese însă honclişul.

O plăcintă săsească, dintr-un aluat fraged, la care se adaugă umpluturi de-ţi lasă gura apă: şuncă, brânză sau varză. Şi are un secret cu care nu dă greş: crusta rumenă de smântână.

Cuptorul vechi de zeci de ani şi covata din lemn de salcie sunt secretele unei plăcinte săseşti delicioasă - honcliş, pe numele ei. Iar, în ultima vreme, tanti Saveta nu mai face faţă comenzilor, care vin nu numai de la orăşeni, ci şi de la oamenii din satele vecine.

Reţeta plăcintei este simplă şi nici nu presupune multe ingrediente. Ouăle se bat cu un strop de sare, apoi tanti Saveta toarnă laptele cald şi adaugă drojdia. Presară făină, frământă bine şi lasă totul la dospit. Când aluatul a crescut, îl întinde cu făcăleţul şi îl răsfaţă cu diverse umpluturi: varză, urdă, şuncă sau cârnaţi. Regula casei: prima porţie de este întotdeauna a soţului, care dă verdictul!

Cu coşul plin de bunătăţi, tanti Saveta nu lipseşte în niciun weekend de la târgul tradiţional organizat în centrul Bistriţei.


🔥 Edițiile speciale Titani la cutite se văd online pe AntenaPlay ⏩ antenaplay.ro/titani-la-cutite. Disponibil pe SmartTV, smartphone, tabletă sau computer.


Totul despre Chefi la Cuțite găsesti și pe Facebook >> / Instagram >> / Youtube >>

🔵 INSTALEAZA APLICATIILE ANTENAPLAY
Android / iOS / Smart TV - Afla daca televizorul tau e compatibil
Like pe Facebook /  Follow pe Instagram / Subscribe pe YouTube 

 

Fanatik.ro
Cele mai noi stiri
Lajumate.ro