Gust bun și aspect plăcut într-un preparat de nerefuzat: Somon în crustă de nuci cu sos din coajă de lămâie și caviar de lime!
Ingrediente pentru rețeta Somon în crustă de nuci cu sos din coajă de lămâie și caviar de lime
- 5 buc. file de somon
- 100 gr miez de nucă
- condimente de pește
- sare
- piper
- Pentru sos:
- 4 lămâi
- 5 gr miere
- piper verde
- 400 ml iaurt grecesc
- rozmarin proaspăt
- ulei de măsline
- 400 gr mazăre galbenă
- Pentru caviar:
- 1 lime
- mentă proaspătă
- gluconolactat de calciu
- alginat de potasiu
Mod de preparare pentru rețeta Somon în crustă de nuci cu sos din coajă de lămâie și caviar de lime
Somonul se tăvălește prin nucă măcinată, amestecată cu condimente și se dă la cuptor pentru 8 minute, la 200 de grade.
Coaja de la 3 lămâi se fierbe în 3 ape să dispară gustul amar, apoi, într-un blender se pasează coaja de lămâie cu o linguriță de miere,
Se trec prin blender 100 g de iaurt grecesc, sare, piper și zeama de lamaie, apoi prin sită.
Mazărea se fierbe cu puțin rozmarin și sare.
Din lime cu puțină mentă și 5 g gluconolactat de calciu, se prepară un mousse.
Separat, într-un castron, se pune 1 l de apă plată și 5 g de alginat de sodiu, și se pune cu pipeta din mousse-ul de lime realizând niște biluțe precum caviarul.
Se lasă 4 minute biluțele în apa cu alginat, apoi, cu o spumieră se transferă într-un castron cu apă pentru a se limpezi.
Când toate preparatele sunt gata se așază frumos pe farfurii, alături de biban și se servesc.
Kunafe Nabulsia, sau Tăiței de cataif...