Chefi la cutite

LUNI ȘI MARȚI, ORA 20:00

Somon în crustă de nuci cu sos din coajă de lămâie și caviar de lime

 

Gust bun și aspect plăcut într-un preparat de nerefuzat: Somon în crustă de nuci cu sos din coajă de lămâie și caviar de lime!


Ingrediente pentru rețeta Somon în crustă de nuci cu sos din coajă de lămâie și caviar de lime 

  • 5  buc. file de  somon
  • 100 gr miez de nucă
  • condimente de pește
  • sare
  •  piper
  • Pentru sos:
  • 4 lămâi
  • 5 gr miere
  • piper verde
  • 400 ml iaurt grecesc
  • rozmarin proaspăt 
  • ulei de măsline
  • 400 gr mazăre galbenă
  • Pentru caviar:
  • 1 lime
  • mentă proaspătă
  • gluconolactat de calciu
  • alginat de potasiu

Mod de preparare pentru rețeta Somon în crustă de nuci cu sos din coajă de lămâie și caviar de lime 

Somonul se tăvălește prin nucă măcinată, amestecată cu condimente și se dă la cuptor pentru 8 minute, la 200 de grade.

Coaja de la 3 lămâi se fierbe în 3 ape să dispară gustul amar,  apoi, într-un blender se pasează coaja de lămâie cu o linguriță de miere, 

Se trec prin blender 100 g de iaurt grecesc, sare, piper și zeama de lamaie, apoi prin sită.

 Mazărea se fierbe cu puțin rozmarin și sare.

 Din lime cu puțină mentă și 5 g gluconolactat de calciu, se prepară un mousse.

Separat, într-un castron, se pune 1 l de apă plată și 5 g de alginat de sodiu, și se pune cu pipeta din mousse-ul de lime realizând niște biluțe precum caviarul.

Se lasă 4 minute biluțele în apa cu alginat, apoi, cu o spumieră se transferă într-un castron cu apă pentru a se limpezi.

Când toate preparatele sunt gata se așază frumos pe farfurii, alături de biban și se servesc.


🔥 Edițiile integrale Chefi la cutite sezonul 6 se văd exclusiv pe AntenaPlay // smartTV smartphone, tabletă sau computer >>> Intră acum și vezi


Totul despre Chefi la Cuțite găsesti și pe Facebook >> / Instagram >> / Youtube >>


 

facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI
PREMIUM

Mai multe 

România la CENTENAR. 100 DE ANI de la MAREA UNIRE