Live acumChefi la cutite Sezonul 9 (r)
Prime Time 20:00Chefi la cutite Sezonul 9

Sos pesto de urzici cu nuci. Un sos de primăvară plin de beneficii asupra organismului

Să profităm din plin de beneficiile urzicilor în plin sezon și să le includem în cât mai multe preparate! Una dintre rețetele culinare cu urzici este Rețeta Sos pesto de urzici cu nuci. Un sos de primăvară plin de beneficii asupra organismului!

Sos pesto de urzici cu nuci

Despre urzici și importanța lor terapeutică primăvara am mai povestit AICI, mai rămâne doar să profităm din plin de aceste beneficii. Despre acest sos pesto de urzici cu nuci, pe lângă faptul că este gustos și sănătos, poate fi servit ca atare, dar poate fi combinat și cu alte preparate culinare: paste, orez, cartofi, etc.

Ce ne trebuie pentru Rețeta Sos pesto de urzici cu nuci:


  • 200 gr frunze de urzici, proaspete
  • 100 gr nuci
  • 50 gr usturoi sau 100 gr leurdă
  • 150-200 ml ulei de măsline
  • sare, după gust
  • zeamă de lămâie, după gust

Cum preparăm Rețeta Sos pesto de urzici cu nuci?

Frunzele de urzici se spală bine în mai multe ape reci și se scurg bine.

Usturoiul se curăță și se pisează bine cu sare, întrun mojar, întrucât prin pisare se extrage sucul acestuia, iar gustul va fi mai accentuat.

La fel se procedează și cu leurda, dacă se înlocuiește usturoiul cu aceasta. Se vor rupe frunzele în bucăți mai mici și se vor pisa cu sare.

Citește și: Rețeta Pesto de leurdă

Nucile se rumenesc ușor fie la cuptor, fie într-o tigaie și se adaugă peste usturoi. Se adaugă și frunzele de urzici bine scurse și se pisează toate în mojar, sau se trec prin blender, adăugînd treptat și ulei de măsline și zeamă de lămâie, până obținem consistența dorită a sosului pesto de urzici, dar și gustul optim.

Dacă nu agreați consumul de urzici crude, puteți să le opăriți, în prealabil, apoi le scurgeți bine și le tocați mărunt.

Citește și: Rețetă de urzici muntenești sau Urzici frecate cu mălai

Sosul pesto de urzici cu nuci este consistent și foarte sănătos!

Nu ratați urzicile în plin sezon al lor, pentru că ratați o cură de sănătate, naturală!

Video