Dacă sunteți fan aperitive cu brânzeturi, trebuie să încercați acest „Starter cu brânzeturi, legume și spanac” și sigur o să-l repetați!
Ingrediente pentru Starter cu brânzeturi, legume și spanac
- 400 g aluat de foietaj
- 250 g baby spanac
- 250 g brânză de capră, sărată
- 150 g brânză proaspătă, de vaci
- 1 ardei gras, roșu
- câteva roșii cherry
- 1 cățel de usturoi
- 2 fire ceapă verde
- 2 ouă
- 200 g unt
- sare
- piper
- mărar verde
Mod de preparare Starter cu brânzeturi, legume și spanac
Spanacul se blanșează în apă cu sare, se scurge se toacă și se trage la tigaie în 50 g unt topit și parfumat cu un cățel de usturoi, împreună cu ceapa verde tocată mărunt.
Brânzeturile se amestecă cu 50 g unt, ouăle și mărarul tocat. Se adaugă ouăle, spanacul câteva roșii cherry mici și ardeiul tocat în cuburi mici. Se asezonează compoziția cu sare și piper.
Aluatul de foietaj decongelat se taie în forme circulare și se îmbracă cu el interiorul unor vase ceramice, mici, unse bine cu unt.
Se toarnă compoziția de brânzeturi cu legume și spanac, se îndoaie marginile aluatului spre interior și se dau la cuptor până când aluatul este bine rumenit.
Din aluatul de foietaj rămas, se prepară mici trigoane unse cu unt și presărate cu brânză sărată și se coc în același timp cu deliciosul Starter cu brânzeturi, legume și spanac. Se pot unge cu gălbenuș de ou deasupra, pentru un aspect plăcut.
Gazpacho de castraveți. O supă rece, perfectă pentru perioada caniculară!... Legume trase la tigaie cu creveți în sos de unt și pătrunjel verde...