- Marele Premiu de Formula 1™ al Braziliei e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 1 - 3 noiembrie 2024!
- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite începe din 17 noiembrie, numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
Ingrediente
- 4 avocado bine coapte
- 2 cepe rosii
- 2 ardei iuti
- 5 catei de usturoi
- 4 lime/ lamai
- 1 caserola rosii cherry
- 1 legatura patrunjel proaspat
- 1 legatura ceapa verde
- sare si piper, chilli
- 300 ml. ulei de masline ( nu EXTRAVIRGIN) –normal
- Pentru curmale umplute cu branzeturi invelite in bacon
- curmale fara samburi – ( minim 15 bucati )
- 1 crema de branza,
- 1 branza blue-cheese-100 g
- 1 branza camembert -100 g
- 15 felii bacon
- Pentru decor
- 6 felii paine integrala toast
- 1 amestec de mirodenii (busuioc, oregano) – 1 plic
- 1 rodie
- 1 mustar mic
Mod de preparare
Cele 4 avocado bine coapte ( trebuie sa fie moi cand se apasa) se taie de jur imprejur, cu ajutorul cutitului ( ii dai o lovitura) se scoate samburele care va iesi foarte usor, apoi scoatem miezul cu lingurita.
Avocado se marunteste pisandu-l cu furculita sau cu instrumentul pentru facut piure de cartofi.
Apelam la blender, doar daca avocado nu e bine copt si daca se doreste un guacamole foarte fin ( mie nu-mi place varianta asta).
Imediat dupa zdrobire se pune sucul de limete/ lamaie pentru ca avocado, o data curatat, se oxideaza foarte repede.
Dupa ce avocado e maruntit, se taie ceapa marunt, rosiile marunt, ardeiul iute marunt, patrunjelul si mai marunt, usturoiul il dam pe razatoare si amestecam toate ingredientele.
La final se asezoneaza cu sare, piper si mai punem dupa gust: chilli, lamaie, ulei de masline.
Curmalele umplute cu branzeturi invelite in bacon
Se amesteca crema de branza cu branza blue-cheese si branza camembert , la care se adauga sare, piper si ceapa verde in acest amestec. Se taie feliile de bacon in jumatate (transversal). Daca curmalele sunt fara samburi, e foarte bine, cu un cutit bine ascutit se taie fiecare curmala, pe verticala, dar doar pe jumatate, daca au samburi se desface curmala si se extrage samburele.
Se umple fiecare curmală cu amestecul de branza, apoi se infasoara fiecare curmala in jumătate de felie de bacon si se ruleaza strans. Se infinge o scobitoare în curmalele înfășurate în bacon pentru a fi siguri că nu se desfac în timpul coptului apoi se așeaza într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.
Se pun in cuptorul incins, la 180 C, pentru 10 minute, apoi se intorc, timp total 20-22 de minute. La finalul timpului, baconul ar trebui sa fie frumos rumenit si crocant, iar curmalele ușor aurii.
Decorul
Din feliile de paine integrala toast se fac la cuptor crutoanele, folosind si amestec de mirodenii (busuioc , oregano), usturoi si ulei de masline.
Din ulei de masline, limete si mustar se face un dressing, cu care doar se va stropi preparatul.
Rodia se va curata, iar boabele se vor folosi pentru ornatul farfuriei.