Vei adora aceste Ștrudele cu mere servite cu sos de vanilie și frișcă de la prima degustare și sigur le vei repeta!
Ingrediente pentru ștrudele cu mere servite cu sos de vanilie și frișcă
- Pentru ștrudele:
- 800 g aluat fraged
- 2 kg mere
- 50-75 g zahăr
- scorțișoară
- Pentru sosul de vanilie
- 4-5 gălbenușuri de ou
- 4 linguri de zahăr
- 1 vârf linguriță de sare
- 500 ml lapte
- 1 baton de vanilie burbon
Mod de preparare Ștrudele cu mere servite cu sos de vanilie și frișcă
Pentru prepararea ștrudelelor, merele se curăță de cotoate și coajă și se taie în cuburi, apoi se trag la tigaie cu 2-3 linguri de zahăr.
Pentru prepararea aluatului se procedează ca la rețeta Ștrudel cu dovleac și scorțișoară.
Se întinde aluatul în foi nu foarte subțiri, se presară scorțișoară peste acestea, se adaugă merele și se rulează.
Se așază rulourile în tava tapetată cu hârtie de copt și se coc la 180 de grade, pentru 30-35 de minute, sau până sunt bine rumenite.
Când se temperează, se pudrează cu zahăr și scorțișoară.
Pentru prepararea sosului de vanilie, se spumează gălbenușurile cu sare și zahăr, apoi se trec pe baie de abur și se adaugă treptat lapte fierbinte.
Se fierbe sosul până dă într-un clocot, amestecând continuu, apoi stinge focul, se adaugă vanilia burbon și se lasă la răcit.
Ștruderele cu mere se servesc cu sosul de vanilie, decorate cu frișcă.
Cum preparăm Gogoși rumene și pufoase cu iaurt în aluat!... Cea mai bună friptură din lume se face din ceafă de porc sau cotlet, totul stropit cu cidru de mere! Rețeta e simplă...