Ingrediente
- Pentru supă :
- 500 g cârnați de casă afumați
- 250 g slănină de casă afumată
- 2 cepe
- 1 căpățână usturoi
- 1 cană untură de porc
- chimen semințe
- chimen măcinat
- 2 linguri amidon
- boia dulce
- sare
- piper
- 1 legătură cepșoară
- 1 ardei iute
- 1 rădăcină hrean
- 10 ardei iuți roșii uscați
- Pentru cremă :
- 500 g brânză dulce de vacă
- 1 ceapă
- 150 g slănină de casă afumată
- boia dulce
- sare
- piper
- 1 pâine de secară
- 250 g smântână
Mod de preparare
Se călește slănina tocată mărunt împreună cu cârnații tăiați felii, ceapa și usturoiul în untură.
Se adaugă chimenul, boiaua, ardeiul iute, apoi apa și se lasă la fiert.
Când e gata se strecoară și se îngroașă cu amidon.
Se decorează cu arpagic sau ceapă verde.
Pentru cremă, se amestecă brânza cu slănina și ceapa, tocate mărunt, se adaugă chimionul și boiaua, apoi smântâna. Se omogenizează amestecul, apoi se dă la rece.
Supa se servește cu pâine de secară prăjită tartinata cu cremă de brânză cu chimion.
Rețetă preparată de concurentul Anderca Radu
Tiramisu cu fructe de pădure, prăjitura perfectă pentru weekend! Încearcă o reţetă specială, foarte rapidă şi delicioasă... Cum să găteşti corect OUL! Greşeala pe care o fac toate gospodinele în bucătărie...