O nebunie de gusturi și arome, într-o delicioasă și hrănitoare Supă cremă cu melci și creveți!
Ingrediente pentru rețeta Supă cremă cu melci și creveți
- 8 creveți proaspeți (nu prefierti)
- 100 ml ulei de măsline
- 400 g morcovi
- 200 g ceapa
- 300 g praz
- 400 g țelină apio
- 300 g bulion
- 400 ml vin demidulce
- 300 ml apă
- 500 ml smântână pentru gătit
- 20-30 g sare
- 1 legatură tarhon
- 40 g semințe de coriandru
- 40 g semințe de fenicul
- 1 fenicul proaspăt
- 1 lămâie
- 8-12 melci
Mod de preparare pentru rețeta Supă cremă cu melci și creveți
Se separă cozile creveților, se curăță și se taie capetele în două părți aproximativ egale.
Se pun capetele creveților la prăjit, în ulei, iar după ce au prins culoare, se scot, iar în locul lor se adaugă: ceapa, morcovii, prazul și țelina apio.
Dupa ce s-au sotat bine, se adaugă bulionul, capetele de creveți, rumenite, vinul și puțină apă.
Se lasă să fiarbă pentru câteva clocote bune, iar la final se adaugă smântâna pentru gătit.
Toate aceste ingrediente se trec prin blender și se obține o supă cremă groasă care se trece prin sită.
Se pune din nou la fiert cu puțin vin, sareșsi o legătură de tarhon, pentru aproximativ 5 minute.
În alt vas, se pun resturile de la creveți, cu apă, semințe de coriandru, semințe de fenicul, morcov, țelină, praz, 3 felii de lămaie, tarhon si fenicul proaspăt și se fierb 5-10 minute.
Se strecoară supa, iar în ea se vor poșa creveții și melcii, pentru 1-2 minute.
Poftă bună!
Shaorma la farfurie sau Chicken wrap... Plăcintă de pește cu cartofi...