- Marele Premiu de Formula 1™ al Braziliei e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 1 - 3 noiembrie 2024!
- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite începe din 17 noiembrie, numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
Cremoasă și gustoasă, dar și foarte sățioasă, o supă cremă de praz cu sos chili, crutoane și amestec de brânzeturi, poate fi servită la orice masă.
Ingrediente pentru Supă cremă de praz cu sos chili, crutoane și amestec de brânzeturi
- 500 g praz românesc
- 300 g ceapî uscată
- 250 g cartofi
- 25 g turmeric (curcuma)
- 20 g sare de mare
- 2 g piper alb măcinat
- 1 ardei gras roșu
- 100 g miere de albine polifloră
- 3 ardei iuți roșii
- 10 g busuioc proaspăt
- 2 căței de ustoroi
- 50 ml ulei de măsline
- Pâine baghetă sau chabatta (pentru crutoane)
- 150 g brânză philadelphia
- 100 g brânză fetta
- Flori comestibile
- 400 g roșii în bulion
- 100 ml vin alb dulce. sau demidulce
- 50 g smântână Grand Cucina
Mod de preparare Supă cremă de praz cu sos chili, crutoane și amestec de brânzeturi
Se spală și se curăță legumele.
Într-un vas, se pune ulei de măsline, o ceapă tocată și doi căței de usturoi tocați și se lasă la rumenit. Se adaugă roșiile în bulion, pasate la blender, vinul alb, sare și busuiocul proaspăt.
Se lasă sosul pe foc până se reduce la jumătate, apoi se adaugă un ardei gras roșu, tăiat încuburi, trei ardei iuți tocați, mierea, sare, piper alb și se trece totul prin blender.
Va rezulta un sos sweet chilli, care se va trece prin sită și cu care se va asezona gustul supei creme de praz.
Într-o oală se pune la fiert prazul tocat mărunt, ceapa uscată și catofii.
Cand sunt fierte pe jumătate, se adaugă și turmericul, pentru a da culoare supei.
Se stinge focul și se trec ingredientele prin blender, apoi supa cremă obținută se va trece prin sită.
Cât timp supa cremă fierbe, se taie pâinea în felii subțiri, pe diagonală, pentru a realiza crutoane lungi.
Se așează în tava tapetată cu hârtie de copt și se dau la cuptor pentru 12 minute.
Din brânza fetta și philadelphia se faceo compoziție omogenă de brânzeturi, la care se adaugă și busuic tocat foarte fin. Deasupra crutonului de pâine se așază câte o avelină de brânză.
Această compoziție va aduce echilibru intre dulcele/iute al supei și gustul sărat al pastei de brânză.
Supa se va pune în farfurii albe, adânci și cu margini late, atfel încât în interior să fie supa cremă, sos sweet chilli, într-o parte și smântână de gătit, iar în cealaltă parte crutoanele de pâine. Se vor folosi și elementele de decor.