O supă-cremă pe care o vei îndrăgi de la prima degustare este această Supă-cremă de spanac cu parmezan şi nucşoară.
Deosebită este și această Supă cremă de mazăre cu mentă și bacon crocant, dar și această Supă cremă de praz servită cu crutoane, va fi la fel de apreciată!
Ingrediente pentru Supă-cremă de spanac cu parmezan şi nucşoară
- 2 kg de spanac
- 2 cartofi
- 1 linguriţă de nucşoară
- 2 foi de dafin
- 4 căţei de usturoi
- 100 g unt
- 2 linguri de ulei de măsline
- 250 g mascarpone
- 100 g parmezan ras
- 1,5 l apă sau supă de legume
- pătrujel tocat
Mod de preparare Supă-cremă de spanac cu parmezan şi nucşoară
Se căleşte spanacul cu untul şi uleiul de măsline, la foc mic.
După ce s-a călit se adaugă usturoiul tocat, apoi 1,5 litri apă sau supă de legume, cartofii tăiaţi cubuleţe şi foile de dafin.
Când ingredientele sunt fierte se strecoară, se pasează totul şi se adaugă parmezan, mascarpone şi pătrunjel tocat.
Se diluează cu supă până se obține consistența dorită.
În restul de supă se pregătesc ouăle românești cu care se servește supa cremă de spanac cu parmezan și nucșoară.