Ingrediente
- o ceapă alba, mare
- 100 ml ulei de măsline
- o țelină mare
- puțin mărar
- 250 ml smântână dulce
- 200 gr gorgonzola
- 100 gr nuci
- 200 gr zahăr
- o baghetă franțuzească
- 2 căței de usturoi
- 100gr unt
- chili, praf
- sare
- piper
Mod de preparare
Încingem uleiul de măsline, călim ceapa până devine translucidă, apoi adăugăm țelinatocată în cubulețe.
Le călim 2-3 minute împreună, apoi le acoperim cu apă și le fierbem pentru 25-30 de minute sau până când țelina este pătrunsă. Potrivim gustul cu sare.
Punem totul intr-un vas înalt, adăugăm și smântâna dulce și le trecem prin blender, potrivind gustul cu sare și piper.
Într-o tigaie, caramelizăm 3-4 linguri de zahăr și adăugăm nucile.
Le ămbrăcăm bine în caramel și turnăm compoziția pe hârtie de copt.
Bagheta o tăiem în crutoane mari și lungi, le ungem cu unt și usturoi, presărăm piper, sare si praf de chili și le așezăm în tavă, pe hârtie de copt, apoi le dăm la cuptor pentru câteva minute.
Pentru montare, încălzim bolurile, turnăm supa, rupem bucăți de gorgonzola și pe deasupra punem bucățele de nuci caramelizate.
Așezăm un cruton mare alături și decorum cu câteva picături de ulei și fire de mărar.
Vită în sos de rodii cu bulgur și legume... Mușchi de vită wellington cu piure de țelină și sos de piper verde...